LJUDI, PA JE LI TO MOGUĆE?! Milan i Donnarumma opet zajedno?!

Nije gotovo!

Iz Italije stižu šokantne vesti da Milan kreće u nove pregovore sa Gianluigijem Donnarummom! Posle meseci neizvesnosti, golmanovog odugovlačenja i ćutanja, odluke da preko Raiole saopšti klubu da neće potpisati novi ugovor i teških međusobnih optuži sa obe strane koje bi epilog mogle da dobiju na sudu, sada stižu najave epskog veleobrta u najvećoj sapunici ovog prelaznog roka.

Milan se ne predaje, spreman je da pređe preko svega i da opet otvori pregovor sa Donnarummom. Šanse su male, ali postoje. Klub želi da ispita sve mogućnosti i da opet otvori dijalog sa mladim golmanom. Namera je da ga zadrže sa novim ugovorom i da postane klupski simbol. Druga, manje realna opcija je da  potpiše, pa da ga Milan proda. Ali za razumnu cenu relevantnu njegovoj realnoj vrednosti (60.000.000 evra i više), a ne za ovih dvadesetak miliona evra koje se pominje prethodnih dana jer su svi zainteresovani kupci svesni da je Milan pribijen uz zid i da su mu ruke vezane.

Prvi preduslovi za otvaranje pregovora su stvoreni. Dve strane su spustile tenzije u odnosu na situaciju pre poslednjeg sastanka u četvrtak.

Raiola je omekšao stav rečima da je spreman da priča sa generalnim direktorom Fassoneom i da sa njim nema nikakav problem. Fassone je poručio da je Milan spreman da prihvati mladog golmana i da će to učiniti i navijači, ako Donnarumma promeni stav. Problem je Mirabelli sa kojim Raiola ne želi da priča, a Milan ne želi da marginalizuje svog sportskog direktora i da ispadne neozbiljan u javnosti.

Da se nešto kuva, govori i to što je Mirabelli stopirao pregovore sa menadžerima Neta iz Juventusa i Perina iz Genoe koji su viđeni kao Donnarummine zamene. Mirabelli je agentima rekao da sačekaju i da je Milanu potrebno vreme. Po logici stvari, Milan bi trebalo da požuri sa dovođenjem golmana jer su pripreme zakazane za 3. jul, ali Mirabelli je odložio potragu za golmanom jer u klubu i dalje gaju tanku nadu da bi Donnarumma mogao da se predomisli. Svi pregovori sa Perinom, Netom i ostalim kandidatima su stavljeni na „stend-baj“.

Već je otrkiveno da će Enzo Raiola, Minov rođak i prvi saradnik krenuti danas ili sutra na put u Poljsku gde se Donnarumma nalazi na EP sa mladom reprezentacijom. Razgovaraće sa mladim golmanom i videti kakav je njegov stav o otvaranju novih pregovora. Takođe, tokom nedelje će biti organizovan sastanak Mina Raiole, Marca Fassonea i Donnarummine porodice u Milanu koja je zabrinuta zbog skorijih dešavanja i neprijatnih situacija koje su je zadesile. Primera radi, restoran Donnarumminog rođaka je na internetu za samo nekoliko sati dobio na stotine negativnih ocena i prema njima postao „mesto za izbegavanje“ u Milanu. O pretnjama i uvredama onih najostrašćenijih navijača ne vredi trošiti reči...

Milan ima želju da opet otvori pregovore, Raiola je spreman da ih sasluša jer mu je ipak bitno da ne zatvori za sva vremena vrata kluba kao što je Milan.

Sapunica dobija novo poglavlje. Možda i epski veleobrt... Ovde stavrno važi onaj antologijski komentar Mladena Delića:

„Pa ljudi moji, je li to moguće?“

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji