Fudbalski predatori u odelima: Ko su Fassone i Mirabelli?

Krajem prošle sezone preuzimanjem kluba od strane Kineza došlo je do krupnih promena u Milanu. Možda i najznačajnija je dovođenje novih direktora Marca Fassonea i Massimiliana Mirabellija, koji već u ovom prelaznom roku pokazuju da će sve učiniti da Rossonerima vrate stari sjaj.

Milan je ubedljivo najagilnija italijanska ekipa u ovom prelaznom roku. Već su dovedena četiri igrača, Mateo Musacchio, Franck Kessie, Ricardo Rodriguez i Andre Silva, a najavljuje se još pojačanja, u prvom redu Lucas Biglia, koji je već na vratima San Sira. Ove veoma kvalitetne poslove odradili upravo dvojica direktora, a ono što posebno ostavlja jak utisak je da su svi ovi transferi ekspresno odrađeni.

Možda i najveću pobedu odneli su nad jednim od najmoćnijih fudbalskih menadžera današnjice Minom Raiolom. Čovek koji važi za izuzetno teškog, a mnogi vole da istaknu i podlog pregovarača, pokušao je da raznim trikovima i ucenama izboksuje "nepristojno" visok ugovor za Gianluigija Donnarummu, smatrajući da će Milan učiniti sve da zadrži najveći biser. Međutim, naišao je na tvrd orah. Ne samo da nije dobio tražene uslove, već se Fassone i Mirabelli nisu makli ni za mrvicu od onoga što su ponudili Donnarummi, a na kraju su i zaobišli pohlepnog agenta i dobili pristanak od samog igrača, što čak ni Raiola ne može da preokrene. Ostaje mu samo da izbori neke sitnije ustupke, koji bi se mogli protumačiti kao spasavanje časti.

Ko su ova dvojica fudbalskih predatora, koji su odlično krenuli stopama slavnih prethodnika Adriana Gallianija i Adrieda Braide? Za početak, u pitanju su iskusni fudbalski radnici. Fassone je od 1987. u ovom poslu. Radio je u Juventusu u eri Luciana Moggija, a bio je u Napoliju od 2010. do 2012. U tom periodu pod Vezuv doveo je Edinsona Cavanija za 17 miliona evra, koji je kasnije prodat PSGza 63 miliona evra. Takođe, u tom periodu Napoli se, posle dugo vremena, plasirao u Ligu šampiona, pošto je završio kao treći u Italiji, a takođe je osvojio i Kup, prvi trofej od 1990. Bio je i u Interu, ali vrlo brzo je došlo do razilaženja sa kontroverznim Erickom Thohirom. Massimo Mirabelli je poznat kao skaut Intera, koji je zaslužan za dovođenje, između ostalih Ivana Perišića i Marcela Brozovića, za koje Inter očekuje bogata obeštećenja.

Svakako, iskustvo dva direktora garant su da znaju svoj posao, a to su na najbolji način demonstrirali na početku prelaznog roka, koji je prvi preduslov za ispunjenje velikih ambicija kluba ove sezone, u kojoj je prioritet plasman u Ligu šampiona, da li kao jedna od prve četiri ekipe, ili kroz Ligu Evrope. Ako se po jutru dan poznaje, može se uskoro očekivati početak nove zlatne ere Rossonera.

(Sportklub.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji