TRANSFER BOMBA! Donnarumma napušta Milan i postaje najskuplji golman u istoriji!

Golman Milana Gianluigi Donnarumma će narednog leta obući dres torinskog Juventusa!

Ova vest je odjeknula bukvalno kao grom iz vedra neba, a vest su preneli svi vodeći italijanski mediji.

Najtalentovaniji golman današnjice će, čim zvanično počne letnji prelazni rok, zadužiti dres Juventusa u rekordnom transferu kada su golmani u pitanju, za neverovatnih 60.000.000 evra!

Milan je bio primoran na prodaju Donnarumme, jer je kontroverzni agent Mino Raiola postavio ultimatum Berlusconiju i Gallianiju - zatražio novi ugovor od čak 10.000.000 evra po sezoni, i garancije da će se ekipa značajno pojačati narednog leta i biti konkurentnija u budućnosti, prenela je Gazzetta dello Sport.

Čelnici Milana to nisu mogli da prihvate, a zbog činjenice da Donnarummi ugovor ističe u leto 2018., odlučili su se za drastičan potez - prodaju.

Berlusconi je rekao kako se neke ponude ne mogu odbiti.

"Postoje neke ponude koje jednostavno ne možemo da ne prihvatimo. Nismo mogli da ga zadržimo", kratko je prokomentarisao Berlusconi.

Raiola je brže-bolje reagovao i iskoristio dobre odnose sa potpredsednikom Juventusa Pavelom Nedvedom i sportskim direktorom Giuseppeom Marottom.

"Više od 90 odsto posla je završeno. Preostali su samo sitni detalji oko ličnih uslova. Mislim da smo doneli pravu odluku. Gigio je imao veliku želju da bude naslednik Buffona, i ta želja mu se ispunila", istakao je Raiola nakon sastanka sa čelnim ljudima Juventusa.

Milan je još jednom razočarao svoje navijače ovakvim potezom. Najvatreniji navijači Rossonera su već najavili protest ispred Case Milan (sedišta kluba).

Donnarumma je debitovao za Milan 2015. sa 16 godina i osam meseci, i tako postao najmlađi golman debitant u istoriji Serije A. Branio je na 59 utakmica i sa Rossonerima osvojio jedan trofej, Superkup Italije krajem prošle godine.

Mladi 18-godišnjak će postati najskuplji golman u svetu fudbala. Do sada najveći transfer golmana dogodio se 2001. kada je Gianluigi Buffon za 32.600.000 evra prešao iz Parme u Juventus.

Momka koga su pored Juventusa tražili Real Madrid, Chelsea, Manchester United i Manchester City, ipak ćemo u narednom periodu gledati kako brani crveno-crne boje Milana. Nadamo se u narednih 20 godina!

Ovo je bila naša prvoaprilska šala. Apri-li-li-li... :)

(ACMilanBalkan)
Noviji Stariji