Ponovo odložena prodaja Milana

Prodaja italijanskog prvoligaškog fudbalskog kluba Milan, čiji je većinski vlasnik Silvio Berlusconi, kineskim ulagačima ponovo je odložena, iako je ranije najavljeno da će transakcija danas biti okončana.

Završetak transakcije prvobitno je bio planiran za decembar, ali su Berlusconijev holding Fininvest i kineski Sino-Jurop Sports dogovorili tromesečno odlaganje pa je finalizacija ugovora bila zakazana za petak.

Potpredsednik Milana Adriano Galliani, izjavio je, međutim, na sastanku deoničara da "uslovi ugovora nisu ispunjeni tako da njegovo zatvaranje ne može da se obavi danas, kako je prvobitno planirano".

Predstavnik malih deoničara Giusepoe Skala optužio je većinskog vlasnika, Fininvest, da nije transparentan i zatražio od kluba da otvorenije deli informacije.

Fininvest je saopštio da razmatra mogućnost sastavljanja ugovora koji bi omogućio prodaju, a novi datum za konačno sklapanje posla trebalo bi da bude 31. mart.

Prema ugovoru, vrednost Milana fiksirana je na 740 miliona evra, a kineski investitori su već uplatili 200 miliona evra kao depozit. Berlusconi je tražio od investitora da u naredne tri godine potroše još 350 miliona evra na jačanje kluba.

Fudbalski klub Milan je 18 puta bio šampion Italije i sedam puta prvak Evrope, a Berlusconi je vlasnik Milana od 1986.

(Rts.rs)
Noviji Stariji