Milan sastavio "jeziv" spisak pojačanja!

Novca će biti kada Kinezi konačno otkupe klub od Berlusconija, ali Lige šampiona naredne sezone - teško!

Sedmostruki prvak Evrope, slavni Milan, teško će se sledeće sezone vratiti u Ligu šampiona.

U ovom trenutku zaostaje deset bodova za Napolijem, koji se nalazi na poziciji koja garantuje evropsku elitu u sezoni 2017/18.

Ipak, klub koji i dalje čeka da "padne" potpuno u ruke kinseskih biznismena, čime bi bila završena 30 i "kusur" godina duga vladavina kontroverznog i uspešnog Silvia Berlusconija, već ima velike planove za naredni prelazni rok. Pitanje je samo koliko su postavljeni ciljevi realno dostižni.

Italijanska štampa objavila je kratak spisak pojačanja koja će u junu i julu pokušati da dovedu "Rossoneri", nevezano za to ko će upravljati kadrovskom politikom, finansirati ovaj ambiciozan projekat i voditi ekipu kao trener.

Na spisku se nalaze Pierre-Emerick Aubameyang, za kojeg je konkretno Borussia Dortmund odbila pre pola godine ponudu od skoro 90 miliona evra, zatim Corentin Tolisso (Lyon), Luiz Gustavo (Wolfsburg) i Keita Balde Diao (Lazio).

Ovaj kvartet skupih fudbalera trebalo bi da dovedu budući vlasnici iz kompanije "Sino Europe Sports Group", kada u martu bude završena kupovina jednog od najtrofejnijih, najvećih i najpopularnijih klubova sveta, koji uzgred rečeno nema vredan trofej u vitrinama od 2011. godine kada je osvojena poslednja titula u Seriji A.

Pre toga, lideri pomenute grupacije Li Yonghong i Han Li trebalo bi da obezbede nove "mega" ugovore tinejdž golmanu Gigiju Donnarummi i napadaču Susu, posle čega bi klub trebalo da krene u lov na pojačanja.

Sačekajmo...

(Mondo.rs)
Noviji Stariji