Milan je LUUUD! Dva crvena, nova povreda, promašaji, čudesni Gigio i Pašalić heroj u 89!

Rossoneri sa dva igrača manje pobedili Bolognu!

Milan je definitivno luda ekipa! U stanju da promašuje i gubi kao nedavno protiv Udinesea ili Sampdorie. Ili u stanju da pobedi sa dvojicom igrača manje kao večeras u Bolonji! Više od pola sata su Rossoneri igrali sa devetoricom, a onda je Pašalić u 89. minutu doneo čudesnu pobedu Rossonerima u zaostalom meču Serije A, odloženom zbog Superkupa.

Milan je prekinuo crnu seriju od četiri poraza u svim takmičenjima, uradio je to na herojski način i možda ova luda pobeda bude incijalna kapisla za povratak u jesenju formu. Milan je ostao u trci sa Laziom, Interom, Atalantom... Makar za Ligu Evrope!

Ali, daleko više loših nego dobrih stvari su večeras prikazali izabranici Vincenza Montelle na Dal'Ari. Mada im se mora odati priznanje na herojskom otporu, jer kada se pobedi sa dva igrača manje, onda je to rezultatski uspeh. Ali s obzirom da je Bologna bila uzdrmana onom „sedmicom“ protiv Napolija i da su Rossonerima bodovi bili neophodni kako bi posle ovog zaostalog meča zadržali priključak u borbi za evropsku vizu, ovo je ovo onaj tip utakmice u kojoj su osvojeni bodovi koji su ranije izgubljeni u nekim drugim kiksevima.

Prvo moramo da krenemo od promašaja Montellinih izabranika. Deulofeu je propustio sjajnu priliku, pa je onda usledio nestvaran promašaj Pašalića. Potom je usledio maler za malerom... Na već poveću listu povređenih se upisao stub odrbane Alessio Romagnoli koji je morao da napusti teren, a onda je Paletta napravio neverovatnu glupost i zaradio crveni karton u 37. minutu.

Usledio je novi crveni karton. Kucka je za pet minuta dva puta požuteo. Opet glupost! Pa je Pašalić zabeležio još jedan nemoguć promašaj i pretio da postane jedan od tragičara utakmice... Bologna je stiskala sa svih strana, a čudo od deteta na golu Gigio Donnarumma je nekim magičnim odbranama spasavao Rossonere.

I onda gotovo niotkuda... Čudo!

Svenula je kontra, Deulofeu je majstorski prošao po levoj strani, proturio loptu kroz noge, a na nju je natrčao Pašalić koji koristi treću veliku šansu i donosi pobedu Rossonerima koji su nekako izdržali pet minuta nadoknade. Ludo, ludo, ludo...



Možda je ova pobeda odskočna daska Rossonerima za neku novu seriju kojom bi se vratili u vrh Serije A. Mada, sa ovoliko povređenih igrača i suspnedovanim Kuckom i Palettom, čeka ih đavolski težak posao protiv Lazia u Rimu.

Utakmica se igra u ponedeljak.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji