Egzaltirani Montella: Imamo “onu stvar”, Poli je poseban! Na kraju smo imali trojicu manje…

Trener Milana sipa hvalospeve na račun svoje ekipe posle čudesne pobede u Bolonji.

Ništa nije nagoveštavalo da će Milan prekinuti seriju loših rezultata i vratiti se sa tri boda iz Bolonje. Sa igračem manje od 37. minuta, a onda i dvojicom manje od 59. minuta, Rossoneri su se borili i da zadrže bod na Dal’Ari.

A onda je Gerard Deulofeu pokazao delić katalonske škole i servirao pobedonosni gol Pašaliću za veliko slavlje Rossonera. Koji su na kraju imali čak i trojicu igrača manje jer se Poli povredio u finišu i jedva je stajao na nogama…

Nije ni čudo što trener Montella hvali na sva usta svoje igrače zbog herojske pobede u Bolonji.

“Teško je kontrolisati emocije posle ovakve utakmice. Ovo je velika pobeda koja vredi više od tri boda. Pokazuje da ovaj tim ima dušu, srce i onu stvar. Bilo nam je potrebno nešto ovako da dokažemo sebi da i dalje posedujemo taj duh. Ovo je pobeda izvojevana velikom odlučnošću”, rekao je Montella posle meča.

Milanov trener o čijoj smeni je počelo da se šuška poslednjih dana kaže da se njegovom timu sada vratilo za neke nesrećno izgubljene bodove ranije…

“Prirodno je da tokom sezone imate uspone i padove. Ali naš najveći problem su povrede i ludi porazi kao onaj protiv Udinesea koji se dešava jednom godišnje. Ti porazi su učinili da Milan izgleda kao da je izgubio svoj put. A nije tako! Rezultati su bili ti koji su loši, ne i igra. Rekao sam momcima da je ovo utakmica koja može sve da preokrene. Gledao sam i ranije timove koji pobedđuju sa igračem manje, ali uraditi to sa dva igrača manje je nešto posebno…”

Istakao je jednog igrača. Andreu Polija, koji je ušao u igru u 62. minutu kada su Rossoneri imali dva igrača manje i obavio lavovski posao na sredini terena.

“Posebno želim da pohvalim Andreu Polija jer je u teškim momentima bio naš ključni igrač i mnogo je pomogao ekipi. Pogtovo što je imao povredu, pa smo na kraju igrali sa trojicom manje”.

Bolognin trener i nekadašnji Milanov as Roberto Donadoni nije mogao da veruje šta je snašlo njegov tim…

“Uradili smo sve što je trebalo da uradimo, ali smo bili previše statični. Nismo iskoristili veliku prednost. Prihvatam odgovornost jer nismo smeli da primimo gol. Žao mi je”, kazao je Donadoni.

Pašalić je postigao gol odluke, ali veće zasluge pripadaju asistentu. Deulofeu je napravio majstoriju tom prilikom…

“Neverovatno veče. Ovo su ogromna tri boda. Imam osećaj da vrede šest. Nikada u životu nisam video utakmicu sličnu ovoj. Ovaj tim će polako napredovati sa ovako talentovanim igračima i glađu za pobedama”, rekao je Španac koji je stigao kao januarsko pojačanje iz Evertona i ovo mu je prva pobeda u novom klubu.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji