ZVANIČNO: Nekad Shevchenko, Pato, Robinho... Danas Španac od 750.000 evra

Milan doveo dugo čekano pojačanje iz Premijer lige.

Napokon je kraj, oba kluba su i zvanično potvrdili: Gerard Deulofeu je novi igrač Milana!

Transfer saga koja je trajala nekoliko nedelja je danas okončana pošto je Španac iz Evertona stavio paraf na ugovor o pozajmici do kraja sezone i u Milanu je dočekan kao veliko pojačanje.

Dugo su Karamele odbijale predloge Rossonera o pozajmici Barceloninog đaka, ali na kraju su pristale. Za šta je zaslužan i sam Deulofeu koji je odbio još neke ponude i insistirao da zaigra u drugom delu sezone za Milan.

Španac je danas prošao lekarske preglede i promovisan je kao novo pojačanje Rossonera. Oni će Evetonu za šestomesečnu pozajmicu isplatiti 750.000 evra, a prihvatili su i da plate 1.000.000 evra koliko iznose primanja Deulofeua do kraja sezone. Milan ima pravo otkupa ugovora na kraju sezone, a spominje se cifra od 18.000.00 evra.

On će predstavljati značajno pojačanje za ofanzivni deo Montellinog tima i najverovatnije će zauzeti mesto koje je u većem delu sezone popunjavao Mbaye Niang.

Deulofeu će u Milanu nositi dres sa brojem sedam koji su nekada nosili Andriy Shevchenko, Alexandre Pato, Robinho, a poslednji koji ga je nosio je bio Jeremy Menez.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji