Montella: Počinje nova era Milana

Vincenzo Montella, trener Milana, smatra da je pobedom nad Juventusom u finalu Superkupa Italije započela nova era u istoriji 'Rossonera'.

Milanisti su bili bolji od aktuelnog prvaka i osvajača Kupa Italije u Dohi posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, pošto je prethodno regularni tok susreta završen 1:1.

Kraj Juventusove apsolutne dominacije! Donnarumma je blago, Montellin pobednički mentalitet uzdigao Milan

Strelci su bili Giorgio Chiellini za 'Bianconere', odnosno Giacomo Bonaventura za 'rosonere', dok je odluka o osvajču trofeja pala posle promašaja Marija Mandžukića, koji je pogodio prečku, i odbranjenog udarca Paula Dybale od strane Gigia Donnarumme (VIDEO).

"Ovo je veliki trenutak za nas, a i momci su veoma ponosni na sebe. Ovo je dobar start. Voleo bih da ovo bude početak nove ere za Milan, a ovo je najbolji način za početak tako nečega. Juve je veoma jak rival, koji poslednjih nekoliko godina dominira Serijom A. Shodno tome, zadovoljni smo što smo pobedili veliki tim", rekao je legendarni napadač Rome, pod čijim je vođstvom Milan stigao do prvog trofeja posle sedam godina.

Trenutak su prepoznali i navijači, pošto su igračima priredili doček na aerodromu u 5.30 ujutru.

"Mislim da su došli kako bi nam pokazali koliko su srećni. Uostalom, već kada obučete dres Milana očekivanja postaju najviša", zaključio je 'Aeroplanino'.

(B92.net)
Noviji Stariji