Milan je promašio sve! Atalanta izdržala oluju Rossonera

Dva puta su gosti izbijali sa gol linije, igrala se viktorija pred golom Atalante u poslednjih pola sata, ali gol nije viđen.

Atalanta je odolela i Milanu! Uzela je meru Interu, Napoliju i Romi u dosadašnjem delu sezone, a večeras je odnela i bod sa San Sira pošto je izdržala sve napade Rossonera koji će imati za čim da žale - 0:0.

Sa ovim remijem, Milan je još više zaostao za Juventusom i Romom u zavisnosti od ishoda večerašnjeg derbija, ali je ugrozio i treće mesto na kojem sutra mogu da ga prestignu Napoli i Lazio. Atalanta je osvojila veliki bod i prema onome što je pokazala, može da bude srećna ovakvim ishodom.

Milan je odigrao ozbiljno prvo poluvreme. Znajući kvalitet Atalante, Montella ih je napao od prvog minuta i imao je incijativu, vršeći sve veći pritisak. Solidne šanse su propustili Lapadula  i Kucka, a na drugoj strani su pretili Papu Gomez i nekadašnje Milanovo dete Andrea Petagna. Ipak, najviše uzbuđenja je viđeno u samom finišu poluvremena. Prvo je Donnarumma sjajnom intervencijom zaustavio Gallardinijev šut glavom, da bi potom Antonelli uzdrmao okvir gola.

U drugom poluvremenu su usledili uraganski napadi Milana! Odavno nije viđen tako ofanzivan Milan, odavno San Siro nije tako treperio gledajući svoje miljenike kako atakuju u talasima. Ali se nije radovao na kraju… Neverovatno je koliko šansi nisu iskoristili Rossoneri!

Koristila je i Atalanta svaku priliku za kontranapade, ali nije uspevala ozbiljnije da ugrozi gol domaćina osim jedne prilike kada je Donnarumma bio na visini zadtaka i zaustavio Gomeza. Lapadulin šut je zaustavljen na gol liniji, Kucka je imao sjajnu priluku kada se ušetao na peterac gostiju… Ušao je i Carlos Bacca umesto Lapadule, ali je i njegov prvi pokušaj zaustavljen na gol liniji od strane gostujućih defanzivaca. Poslednji Montellin adut sa klupe je bio Niang koji je zamenio Bonaventuru… Ali ni on nije ništa pomogao domaćem timu. Prave šanse su već bile promašene. Čak je Atalanta u nadoknadi vremena imala kontru tri na jedan kada je Milan krenuo grlom u jagode, ali je De Sciglio uspeo da preseče loptu.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji