Kako se Miha isprsio pred Berlusconijem zbog Donnarumme

Da nije bilo Siniše Mihajlovića velika većina ljubitelja fudbala verovatno i dalje ne bi imala pojma ko je Gianluigi Donnarumma.

U intervju koji je dao za 'Corriere dello Sport', Siniša Mihajlović je govorio i o pritiscima koje je trpeo od Silvia Berlusconija dok je bio za kormilom 'Rossonera'.

Opšte je poznato da don Silvio voli da se igra menadžera i da se meša trenerima u posao, a ni Miha nije bio izuzetak.

"Nedelju dana pre Donnarumminog debija Berlusconi je dva puta došao u Milanello i insistirao da Diego Lopez bude na golu. Odmah sam mu rekao da me otpusti ako želi da Diego Lopez brani i da će Donnarumma sigurno biti starter. Odlučio je tada da podrži tu moju odluku i nije pogrešio." rekao je Mihajlović.

Bivši selektor Srbije je dodao da ne krivi Berlusconija ni za šta, ali da je činjenica da zahteva od trenera da bude po njegovom.

"On je bio sjajan predsednik 29 od 30 godina. A ja sam bio u klubu u 30-oj godini njegovog predsednikovanja. Na prvih 7-8 utakmica igrali smo u formaciji 4-3-1-2 po njegovoj želji. To nije bila adekvatna formacija u odnosu na igrački kadar. Posle utakmice sa Napolijem sam mu rekao da ne može više ovako i da moramo da igramo onako kako mislim da bi trebalo i posle toga je stvarno bilo bolje." rekao je Mihajlović.

Bivši jugoslovenski reprezenativac i član najbolje generacije Crvene zvezde u njenoj istoriji je takođe dodao da je on lično uspeo da ubedi Berlusconija da izdvoji 25 miliona evra za dovođenje Romagnolija, kao i da se zauzeo da Niang ne bude prodat Leicesteru.

(Sportske.net)
Noviji Stariji