Serija A: Derbi kola u Torinu, Milan dočekuje Mihajlovića

Ovog vikenda počinje italijanski fudbalski šampionat, Juventus najveći favorit, borba za drugo i treće mesto može da počne.

Dva meča 1. kola Serije A igraju se danas, prvi susret od 18 časova odigraće Roma i Udinese. Vučica opet pretenduje na drugo mesto, a u meču sa zebretama ima ulogu favorita. Roma je dobila poslednjih šest međusobnih duela sa timom iz Udina, a na vidiku je i sedmi trijumf. Jedino što ide u korist Udinezea jeste da vučica za nekoliko dana igra revanš meč kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Porta, gde je u prvom meču bilo 1:1.

Od 20.45 igra se derbi kola, Juventus dočekuje ekipu Fiorentine. Stara dama jeste prodala Pogbu i Moratu, ali je i dalje veliki favorit za osvajanje Scudetta. Nema ko da se suprotstavi na pravi način ekipi Maxa Allegrija, a sada je stara dama dovela nekoliko dobrih pojačanja – pre svih Gonzala Higuaina, koji verovatno neće igrati protiv Fiorentine zbog viška kilograma. Sa druge strane ljubičasti će probati da se umešaju u borbu za mesto koje vodi u Evropu, ali će to biti baš teško. Fiorentina je izgubila poslednja četiri meča protiv Juventusa.

U nedelju se igraju preostali mečevi, a od 18 časova Milan dočekuje Torino. Siniša Mihajlović će na zvaničnom debiju imati okršaj upravo sa bivšim klubom na San Siru. Nekadašnji selektor Srbije doveo je nekoliko bitnih pojačanja među kojima su i srpski internacionalci Ljajić i Lukić, ali i Falque, Castan, Gustafson, Ajeti, Rossettini... Milanu tek sledi buran period u prelaznom roku i pokušaće da dovedu zvučna imena u klub. Torino nije slavio protiv Milana na poslednjih 17 mečeva.

Od 20.45 igra se sedam mečeva, a zanimljivo će biti na duelu Chieva i Intera. Franc De Boer će debitovati na klupi "Nerrazzura" i navijači se nadaju da će uneti živost u igru tima, što kod Mancinija nije bio slučaj. Očekuje se da Inter ove sezone igra u formaciji 4-3-3, a da Mauro Icardi ostane vođa napada. Prošle sezone Inter je dobio oba meča sa 1:0, a Chievo nije postiglo gol protiv Intera na četiri poslednje utakmice.

Zanimljiv će biti i duel između novajlije u ligi Pescare i Napolija. Arkadijuš Milik je novi vođa napada Napolitanaca i ima pakleno težak zadatak – da nadomesti odlazak Iguaina. Napoli ponovo ima odličan tim, Hamšik je ostao veran klubu, pa drugo mesto ponovo deluje kao realnost, dok će se Pescara boriti za opstanak.

Serija A, 1. kolo:

Subota:

Roma – Udinese (18:00)
Juventus – Fiorentina (20:45)

Nedelja:

Milan – Torino (18:00)
Chievo – Inter (20:45)
Pescara – Napoli (20:45)
Atalanta – Lazio (20:45)
Bologna – Crotone (20:45)
Palermo – Sassuolo (20:45)
Empoli – Sampdoria (20:45)
Genoa - Caglairi (20:45)

(Sportklub.rs)
Noviji Stariji