Milan pobedio Liverpool i Napoli! Pomoć od turskih terorista, možda i od Mamića, Džeko tek treća opcija

Štoper, dvojica ofanzivnih vezista i napadač su poslovi na kojima se radi, a na izlaznim vratima su Bacca i Luiz Adriano.

Milan se rastrčao na sve strane u potrazi za pojačanjima, ali Gallianijevi planovi još ne funkcionišu kako je zamislio. Za sada je na San Siro samo došao Pescarin napadač Gianluca Lapadula. Mršavo za očekivanja koja su postavljena pred čelnike Rossonera…

Najveća želja u ovom prelaznom roku je bio Marko Pjaca iz zagrebačkog Dinama. Galljani je išao u Zagreb gde je sklopio dgovor sa Mamićem, dobio i “da” od igrača i njegovog menadžera, ali se onda u priču uključio i  Juventus, pa je Pjaca dao prioritet transferu u redove italijanskog šampiona. Mladi Hrvat se dogovorio sa Starom damom, ali se ona nije dogovorila sa Dinamom i to je razlog što se Rossoneri i dalje nadaju sjajnom hravtskom reprezentativcu. Mamić bi mogao da nategdne na stranu Milan koji je prihvatio da plati traženih 23.000.000 evra, ali ako Juve izjednači ponudu onda je sve gotovo i Pjaca ide u Juve.

Pošto je Hrvat sve dalje, Milan se poslednjih dana potpuno fokusirao na Piotra Zielinskog iz Udinesea. Poljak je prethodne dve sezone proveo na pozajmici u Empoliju i oduševio veće klubove. Jurgen Klopp ga juri već mesecima, dogovorio se sa njim, ali Liverpool nije dostavio adekvatnu ponudu Udinezeu. Potom se Napoli dogovorio sa Udineseom za 14.000.000 evra, a onda je Milan nadmašio i jedne i druge. Rossoneri su sinoć postigli dgovor sa Udineseom vredan između 18.000.000 i 19.000.000 evra. U petak je zakazan sastanak Gallianija sa igračevim agentom. Ako Zielinski pristane, Montela je dobio traženo pojačanje…

Poslednjih dana je Galliani dva puta putovao i u Španiju kako bi kaparisao argentinskog štopera Mattea Musachia. Dogovor sa igračem je postignut, on želi u Milan, a polako se smekšava i stav Villareala koji prethodnih dana nije hteo da ide ispod 30.000.000 evra. Italijanski mediji tvrde da bi transfer mogao da se zaključi do kraja nedelje za 22.000.000 evra.

Treće pojačanje na kojem Milan radi u poslednjih nekoliko dana je Jose Sosa. Argentinski ofnazivni vezista iz Besiktasa koji je ranije igrao za Bayern, Napoli, Atletico Madrid… U korist Milana ide i nestabilna bezbednosna situacija u Turskoj. Sosa želi to da iskoristi i u ptvorenom pismu javnosti je naveo strah od terorizma kao razlog za selidbu na San Siro. Argentinac je odbio da se pojavi na početku priprema i vrši pritisak na Turke da ga prodaju. Problem je što Milan ne nudi više od 4.000.000 evra, a Besiktas traži duplo više. Ipak, kada je igrač nezadovoljan, on obično istera svoje.

Spisak pojačanja bi bio zaključen još jednim napadačem. Galliani ima tri opcije. Prva želja je Leonardo Pavoletti iz Genoe, a dobri odnosi sa Presiozijem mogu da ubrzaju stvar. Druga opcija Manolo Gabbiadini iz Napolija, ali on košta preskupih 25.000.000 evra i žele ga još Inter i West Ham, a treće rešenje je Edin Džeko kojeg Roma jedva čeka da se reši.

Dolasci pomenutih pojačanja znače i odlaske. Carlos Bacca je na izalznim vratima San Sira. Ponuda od West Hama je prihvaćena, ali Kolumbijac zateže oko plate. Traži 4.000.000 evra po sezoni, West Ham nudi 3.500.000 evra godišnje. Njegov agent će danas u Londonu pokušati da postigne konačan sporazum. Na pragu odlaska je i Luiz Adriano za kojeg je zainteresovan Zenit. Ključ transfera je Adrianov bivši trener iz Shakhtara Mircea Lucescu koji je preuzeo Zenit. Takođe, želi ga i Galatasaray.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji