Berlusconijeva ispovest za kraj: Ja sam predsednik sa najviše trofeja u istoriji fudbala, vreme je da dignem ruke...

Iako mu sve oko potencijalnog odlaska sa San Sira evidentno teško pada, Silvio Berlusconi je svestan da je ovo trenutak u kojem treba da se povuče sa čela Milana.

Ali, on nema nameru pošto-poto da se odrekne kluba na čijem je čelu proveo tri nezaboravne decenije, već želi da ga ostavi u sigurnim rukama, odnosno ljudima koji će biti u stanju da ga vrate na staze stare slave.

Gazda Silvio je imao neku vrstu ispovesti u velikom intervjuu za "Tele Regione" u kojem je govorio o svim aktuelnim dešavanjima u slavnom milanskom klubu.

"Mislim da je vreme da se povučem. Prošlo je 30 godina, što nije kratak vremenski period. Osvojili smo 28 trofeja. Ja sam predsednik sa najviše trofeja u istoriji fudbala", izneo je činjenino stanje stvari na početku razgovora Silvio Berlusconi.

"Poslednju stvar koju želim da uradim za Milan jeste da pronađem naslednika koji će biti u stanju da ga vrati na evrpski i svetski vrh. Novac od nafte doveo je do toga da igrači koštaju apsurdno mnogo. To je nestvarno...", dodao je gazda Rossonera.

Konkretno u ovom trentuku je u pitanju vrednost Zlatana Ibrahimovića.

"Bilo je govora o Ibrhimoviću, koji ima 36 godina, a vi mu nudite 15.000.000 evra - to znači da on bruto iznosi 30.000.000. Te brojke su nedostižne za porodicu kao što je naša. To mogu samo oni koji poseduju novac od nafte", objasnio je Berlusconi, iako je Ibrahimoviću dodao dve godine.

Biće teško naći pravog naslednika koji će biti u stanju da se nosi sa "zverima" modernog fudbala.

"Mi stoga moramo naći dobre ljude, koji mogu da vrate Milan na vrh italijanskog fudbala, ali i Evrope i sveta. Ali, oni pre svega moraju svake sezone da ulažu značajna sredstva u klub. Zato imamo posla sa grupom velikih kompanija i kineskih fondova. Sa njima pregovaramo već duže vreme"
Želja kineskih biznismena je da Berlusconi nastavi sa radom na čelu kluba još neko vreme.

"Oni su me pitali da budem predsednik Milana još tri godine, pošto je moj brend veoma jak u Kini, gde Milan ima 243.000.000 navijača. Imamo dobre informacije o ljudima iz konzorcijuma, pa ćemo videti hoće li doći do trenutka potpisivanja".

Ipak, prvi čovek Rossonera ne ostavlja mogućnost ni da pregovori propadnu.

"Ako ne uspemo u poslednjem pokušaju da pronađemo dostojnog naslednika onda ću biti primoran da ostanem. Doneo bih onda potpuno drugačije rešenje - napravio bih tim od igrača uglavnom poniklih u našem klubu. Donnarumma je primer ideje stvaranja mladog tima sa igračima iz Primavere".

Navijači su nestrpljivi kada su u pitanju rezultati tima.

"Moramo da zamolimo navijače da pričekaju, oni za razliku od drugih fanova, nemaju strpljenja", rekao je Berlusconi.

(Mozzartsport.com) 
Noviji Stariji