ZVANIČNO: Mihajlović smenjen, evo ko preuzima Milan!

Devet meseci nakon što je preuzeo ekipu Milana, Siniša Mihajlović je na iznenađenje mnogih, smenjen danas sa mesta glavnog šefa struje sedmostrukog prvaka Evrope.

Srbin je radnim mestom platio lošu formu poverenog mu tima, odnosno samo jednom pobedom u poslednjih pet prvenstvenih duela.

Siniša Mihajlović otpušten je sa posla menadžera u Milanu, sa kojim je izborio finale Kupa, ali nakon što je njegova ekipa u 2016. godini upisala svega pet pobeda u 13 utakmica što je vlasniku, Silviu Berlusconiju prepunilo čašu pa je Srbina upisao na 17. mesto svog spiska trenerskih „žrtava“ od kada je 1986. preuzeo italijanski tim.

Italijanski mediji našli Mihi nov angažman

Oklevao je gazda Silvio budući da je Milan do nedavno slovio za kandidata za treću poziciju i mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, što je bio i cilj pre početka sezone. Međutim, loša forma i činjenica da je Milan bez pobede na poslednje tri utakmice, a zaostatak za trećeplasiranom Romom povećan na, čini se, nedostižnih 11 bodova, iako je do kraja sezone ostalo 8 utakmica i 24 boda u igri, primorale su čelnika italijanskog velikana da reaguje i smeni Mihajlovića.

"Zahvaljujemo se gospodinu Mihajloviću i njegovom stručnom štabu i želimo im sve najbolje u nastavku profesionalne karijere. Ekipu će privremeno voditi Cristian Brocchi", navodi se u kratkom saopštenju Rossonera.

Milan se nalazi na 6. poziciji sa 49 osvojenih bodova. Na poslednje tri utakmice nije pobedio. Poražen je od Sassuola (2:0), a potom je odigrao dva puta nerešeno protiv Chieva (0:0) i Lazia (1:1).

Nekadašnji igrač i trener omladinskog pogona Milana, Cristian Brocchi će preuzeti prvi tim. On će voditi ekipu na poslednjih 8 utakmica u Seriji A, kao i u finalu Kupa 21. maja protiv Juventusa. Pred njim je težak zadatak. Berlusconi veruje da može do trofeja u Kupu, ali takođe da završi ispred Fiorentine i Intera koji trenutno "beže" Milanu šest bodova.

Brocchi će debitovati kao novi trener već za dva dana, kada Milan gostuje Atalanti (nedelja, 15:00).

Na leto se očekuje potpuna rekontrukcija tima, uprava je već počela uveliko da pravi planove za letnja pojačanja (prvo pojačanje je blizu), najavljuje se dolazak novog sportskog direktora Waltera Sabatinija, a saznaćemo i ko će biti postavljen za novog trenera naredne sezone.

Ako ste pažljivo čitali, nadamo se da ste poverovali u celu priču. Apri-li-li-li... :)

(ACMilanBalkan)
Noviji Stariji