ZVANIČNO: Kraj Mihine ere, dolazi čovek koji je stvarno otkrio Donnarummu i nastavio preslikavanje Barcinog sistema

Cristian Brocchi mora da ima na umu da je Berlusconi sličnu ideju imao i na početku prošle sezone, kada je promovisao Pippa Inzaghija, ali nije imao strpljenja za njegov rad. Dakle, ovo može da bude početak neke nove blistave karijere, ali i potpuni krah još jednog mladog stručnjaka.

Bio je pravi ratnik na terenu, igrač koji, doduše, nije bio lep za oko - već naprotiv, prilično odbojan, ali sada u njemu svi prepoznaju pravog naslednika čuvene italijanske struke. Cristian Brocchi nakon samo dve godine u trenerskom poslu zaslužio je poziv Silvia Berlusconija da dođe i svojim temperamentom proba da podigne poljuljani tim u koji je uloženo 100.000.000 evra prošlog leta.

Mihajloviću je još koliko sinoć, nakon tročasovne večere i razgovora između Berlusconija, Gallianija i Brocchija, telefonskim putem saopšteno da više nije trener Milana. Osvojenih 49 bodova u 32 kola i nezadovoljavajuće šesto mesto na tabeli Serije A nedopustivi su po mišljenju gazde Rossonera, koji više nije imao stpljenja za loše rezultate, pa je odlučio da presavije tabak.

Brocchi možda jeste nada italijanske struke, ali nije pravi naslednik italijanske škole fudbala. U Milanellu se već godinama unazad radi po filozofiji koju je postavio legendarni Filippo Galli. On je praktično preslikao sistem igre Barcelone, pa je u Milanovoj školi na delu prava - "barcelonizacija". Igra kratkih pasova u kojoj učestvuje kompletan tim, počevši od defanzivne linije. Berlusconi prvobitno nije bio oduševljen takvim načinom rada, ali ga je impresioniralo ono što je Brocchi radio u poslednjih 12 meseci.

Njegova mlada ekipa igrala je besprekorno u dosadašnjem toku sezone, nalazi se na liderskoj poziciji svoje grupe u Primaveri sa 54 postignuta gola u 23 utakmice. Za razliku od ostalih velikih timova, Milan u svom podmlatku forsira isključivo Italijane, uz samo jednog stranog igrača - Sebastiana Gamarru iz Bolivije.

Slično kao Mihajlović, Brocchi se u ove dve i po godine koliko je u Milanelu nije plašio da pruži šansu najmlađim igračima, a među njima je bila i promocija supertalentovanog Gianluigija Donnarumme. Brocchi je Donnarummu još kao 14-godišnjaka ubacio u dve godine stariji tim i tako pokrenuo njegov fantastičan uspon, koji je samo produžio Mihajlović. Sličan potez napravio je i sa Alessandrom Plizzarijem, mladim 15-godišnjim golmanom, kojeg je takođe gurnu među starije igrače.

Brocchi mora da ima na umu da je Berlusconi sličnu ideju imao i na početku prošle sezone, kada je promovisao Pippa Inzaghija, ali nije imao strpljenja za njegov rad. Dakle, ovo može da bude početak neke nove blistave karijere, ali i potpuni krah još jednog mladog stručnjaka.

Ipak, Milanov poziv ne stiže svaki dan i praktično ga je nemoguće odbiti, pa makar i ovaj priča trajala samo do kraja sezone.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji