"Zmaj" spasava Milan!

Kažu da spas nije bio nikada bliži, ovo je plan koji će se svideti većini navijača!

Silvio Berlusconi je navodno pred odlukom da proda klub. Pritisak je sve veći, on pokušava da nađe investitora, ali da zadrži upravljačke funkcije, no zainteresovani žele kontrolu.

Milan je angažovao Salvatorea Galatiota, čoveka koji je ekspert za prodaju klubova, učestvovao je u brojnim preuzimanjima u američkom profesionalnom sportu, dovoljno je pomenuti Golden State u NBA ili Washington Redskinse, NFL franchisu.

Današnji mediji donose tekst "Zmaj spasava Milan i Inter", aludirajući na investitore sa Dalekog Istoka.

Iza svega stoje Kinezi, za sada neimenovani konglomerat je spreman da plati između 300 ili 400 miliona evra za većinski paket akcija. U pitanju je 60 ili 70% što bi im omogućilo da postave svoje ljude. U tom slučaju bi Barbara Berlusconi i Galliani izgubili moć da donose odluke, prema informacijama stigao bi novi direktor, a kompletan marketinški sektor bi bio promenjen.

Na ovom primeru se vidi koliko je Milan izgubio na vrednosti, klub je ranije bio procenjivan na milijardu evra, sada je njegova vrednost oko 600 miliona, u najboljem slučaju.

Kada je Giorgio Squinzi, veliki navijač "Rossonera" i vlasnik Sassuola želeo da kupi većinski paket akcija od Berlusconija, gazda Silvio je tražio oko 700 miliona evra, dok je ovaj poznati biznismen nudio oko pola milijarde. Sada bi Berlusconi mogao da uzme i 200 miliona manje, mada ostavite nam pravo da sumnjamo.

Italijanski mediji tvrde da prodaja nije bila nikada bliža, ali Berlusconi je poznat po manevrima, ko zna, možda nas iznenadi nekim preokretom...

Priča se da je spreman da zavuče ruku u džep kako bi doveo Ibrahimovića, procenjuje da bi to vratilo poverenje navijača...

Što se Intera tiče, Thohir želi da zadrži većinsko vlasništvo, ali je spreman da proda oko 20% akcija kluba kako bi prikupio kapital i olakšao tešku finansijsku situaciju...

(Sportske.net)
Noviji Stariji