Miha doveo Milan do finala!

Rossoneri će u maju u Rimu za trofej igrati verovatno protiv Juventusa.

Siniša Mihajlović imaće priliku da se u svojoj debitantskoj sezoni na klupi Milana okiti trofejom! Nije baš da pehar kupa mnogo cene u Italiji, u Milanu ponajmanje, ali kako je počela ova sezona za srpskog stručnjaka kraj mogao da bude kao iz bajke! Naravno, u slučaju da na rimskom Olimpicu nekadašnji selektor Srbije podigne trofej u maju.

Rossoneri su prema očekivanjima rutinski i po drugi put savladali trećeligaša Alessandriu (prva utakmica 1:0), ovoga puta bilo je čak 5:0, pa u borbi za trofej čekaju Juventus koji ne ne bi smeo da ima problema u revanšu protiv Intera jer je prvi duel u Torinu dobio sa čak 3:0.

Siniša Mihajlović večeras je ostvario najubedljiviju pobedu otkako je seo na klupu Milana. Alessandria jednostavno nije imala nikakve šanse, bez obzira što je srpski stručnjak dosta kombinovao sa sastavom. Tako su recimo šansu u špicu dobili Mario Balotelli i Jeremy Menez. Ovaj drugi dva puta se upisao u strelce, a kada je u 20. minutu na asistenciju Honde pogodio za 1:0 bio je to njegov prvi pogodak za Rossonere posle skoro godinu dana. Menez je drugi put mrežu Alessandrie zatresao u 39. minutu.

Balotelli je opet dosta grešio, kao po običaju nije se previše ni oznojio zbog čega su se na San Siru čuli i sporadični zvižduci za tamnoputog golgetera. Miha ga je ipak držao u igri svih 90 minuta, a ovaj mu zahvalio u 89. minutu pogodivši za 5:0. Preostala dva gola delo su Alessia Romagnolija, odnosno Zapata koji je pogodio sopstvenu mrežu.

Ovo je prvo finale Kupa Italije za Milan još od 2003. godine. Tada je sedmostruki prvak Evrope osvojio svoj poslednji, peti trofej u nacionalnom kupu. Motiva Rossonerima u velikom finalu svakako neće nedostajati s obzirom da na bilo kakav trofej čekaju još od 2011, kada je poslednji put osvojen Scudetto...

(Mozzartsport.com) 
Noviji Stariji