Miha sazidao bunker, Milan izdržao protiv nervoznih Napolitanaca

Napoli nije uspeo da se vrati na prvo mesto ispred Juventusa, Milan je povećao zaostatak za direktnim konkurentima.

Večerašnji bod verovatno neće biti od krucijalnog značaja za Milan, ali izgubljena dva boda bi mogla da koštaju Napoli šampionske titule. U derbiju kola Serije A, Milan je odoleo na San Paolu protiv Napolija i izborio remi - 1:1.

Siniša Mihajlović je priznao mogućnosti svoje ekipe decidnom odlukom da po svaku cenu brani svoj gol i pokuša da izvuče remi protiv ekipe koju nikada ranije pobedio u 10 međusobnih duela. Bitnije mu je bilo da zadrži Milanovu seriju nepobedivosti koja sada traje već deset utakmica.

Krcat San Paolo i vetar u leđa sa tribina nisu pogurali Napolitance do pobede kojom bi preskočili Juventus na tabeli i pobegli mu na bod prednosti. Napoli očigledno nije preboleo onaj poraz u Torinu i deluje daleko impotentnije u odnosu na neke ranije meče iz sezone. Ovo im je treći meč zaredom bez pobede… Samo jedan gol su dali u te tri utakmice. Nervoza je sve veća, a videlo se to i na terneru Sarriju koji je isključen sredinom drugog poluvremena zbog konstantnih i neopravdanih prigovora sudijama.

Istina, Napolitanci su nadigrali Milan, ali slaba vajda od toga. S obzirom kako su pregazili Rossonere u prvom delu sezone, definitivno ne mogu da budu zadovoljni večerašnjim epilogom. U većem delu meča se Milan grčevito branio, a domaćin napadao. Posle jedne skoro desetominutne opsade gola Donnarumme, Napolitanci su i stigli do jedinog gola u meču. Igrao se 39. minut kada je lopta posle šuta Insignea zakačila Abatea i prevarila mladog Milanovog golmana koji tu ništa nije mogao da uradi…

Međutim, fešta na tribinama San Paola nije dugo trajala. Veliku grešku Koulibaly-u i loše izbijenu loptu je iskoristio Bonaventura. Milanov Jack je sačekao loptu sam na drugoj stativi i rutinski pogodio iz stopostotne situacije. Napoli više nijednom nije uspeo da probije bunker gostiju. Imali su nekoliko sjajnih prilika. Mertens je pogodio stativu, dobre prilike su imali i Higuain i Insigne. Milan jedino za čim ima da žali je poluprilika Nianga u 85. minutu kada je iskosa šutirao pored gola. Udarna igla gostiju Carlos Bacca je bio neprimetan, ali sa ovakvom postavkom igre i nije mogao da se istakne s obzirom da nije dobio nijednu pravu loptu od saigrača.

Napoli ostaje na bod zaostatka iz Juventusa, Milan je posle ovog kola povećao zaostatak za direktnim konkurentima. Fiorentina mu sada beži osam, Roma šest, a Inter četiri boda…

(Mozzartsport.com) 
Noviji Stariji