Milanov Maradona: Neverovatna životna priča novog pojačanja Rossonera

Milan je ozvaničio i treće pojačanje. Posle rezervnog golmana Marca Sportiella iz Atalante i Chelseaovog veziste Rubena Loftusa Cheeka, sedmostruki šampion Evrope predstavio je i novajliju iz Argentine.


Luca Romero je u Milan stigao iz Lazia gde mu je istekao stipendijski ugovor. Ima samo 18 godina, a u rodnoj Argentini dobio je nadimak El Pibe po slavnom Maradoni.


Romero igra klasičnu "desetku", a kažu da se još bolje snalazi po desnom krilu. S Milanom je potpisao ugovor do 2027. godine, uz platu od 800.000 evra po sezoni. Na "San Siru" bi trebalo da bude dostojna zamena za Brahima Dijaza.


Ramadanijev igrač


Inače, Romero je Argentinac rođen u Meksiku, koji je odrastao u Španiji, a poslednje dve godine živi u Italiji. Zanimljivo.


O Luci brine menadžer Falji Ramadani, s čijim sinom je bio nerazdvojni drug u detinjstvu, na Palma de Majorci, gde je Romero živeo, a Ramadani imao rezidenciju.


Najmlađi debitant


Inače, Luca Romero je sa 15 godina i 217 dana debitovao u Primeri za Mallorcu protiv Real Madrida i tako postao najmlađi igrač u istoriji španskog prvenstva. Taj rekord je, ipak, kasnije oborio Barceloninn tinejdžer Lamin Jamal. 


Luca je takođe bio drugi najmlađi strelac tadašnje Primere, a sadašnje La lige. I dalje je na drugom mestu, posle gola sa 16 godina.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji