Berlusconi sam sebi dao desetku: Mojih 30 godina su za 10 plus, i videćete tek kakav će Milan biti u sledećih pet…

Veliki odjek u javnosti ima intervju Silvia Berlusconija dat Gazzetti povodom tridesetogodišnjice vođenja Milana.

Berlusconi je u svom stilu ocenio s najvišom ocenom svoj učinak na San Siru i poručio da nikada neće prodati većinski paket akcija kluba.

Gazzetta dello Sport posvećuje veliki deo današnje naslovne strane ekskluzivnom intervju sa Silviom Berlusconijem povodom njegove tri decenije provedene na čelu Miliana.

“Mojih 30 godina su za 10 plus, i videćete tek kakav će Milan biti u sledećih pet…”, najavio je gazda Rossonera novi berićetni period svog kluba.

“Predsednik priča otvoreno o svemu: Najlepša uspomena? Trijumf u Barceloni u finalu Lige šampiona (prva titula prvaka Evrope sa Berlusconijem predsednikom, pregažena Steaua 4:0 na Camp Nou). Sada želim da stignemo do 10 finala Lige šampiona (do sad je Milan pod Berlusconijem odigrao osam finala). Od Siniše tražim da do kraja sezone pobedi na svim utakmicama”, stoji u podnaslovu.

Berlusconi je u razgovoru sa Gazzettom još rekao da neće nikada prodati većinski paket akcija Milana i da će 30 godina proslaviti sa stručnim štabom i igračima zajedničkim ručkom u subotu. Govoreći o svojim miljenicima u prethdne tri decenije koji su prodefilisali Milanom, Berlusconi je naveo trojicu trenera koji su mu doneli najviše titula: “Sacchi, Capello i Ancelotti su moji omiljeni milanisti”.

Kao najteži trenutak tokom tridesetogodišnjeg vođenja Milana bivši premijer Italije naveo je poraz od Liverpoola u finalu LŠ, kada su Rossoneri vodili 3:0 na poluvremenu i na kraju izgubili na penalima.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji