Capello: Barcelona kao Milan u najboljim danima

Don Fabio glorifikovao ekipu katalonskog giganta i biranim rečima govorio o igračima najboljeg tima današnjice.

Proslavljeni italijanski stručnjak bio je gost na dodeli nagrada 'Zlatni globus' u Dubaiju.

Ceremonija je protekla u znaku fudbalskog kluba Barcelona, koja je 'pokupila' sva najznačajnija priznanja.

Bivši trener Milana, Rome, Juventusa i Real Madrida je povodom toga uporedio trenutni sastav šampiona 'Starog kontinenta', sa Milanovom 'zlatnom generacijom', koja se okoitila trofejima šampiona Evrope u sezonama 1988-89 i 1989-90.

"Barcelona je neverovatan klub, koja je proizvela nekoliko fudbalera svetskog kalibra, poput Xavija, Busquetss, Piquea. Otprilike su isti kao Milan, kada je harao Evropom", rekao je Capello.

"Na Camp Nou igraju fudbaleri koji nimalo ne zaostaju za tadašnjim zvezdama kluba iz Milana - Baresijem, Maldinijem, Tassottijem i ostalima", dodao je Capello.

"Filozofija katalonskog kluba je sasvim drugačija od ostalih. Oni još u mlađim kategorijama infiltriraju svoj stil, i fudbaleri nemaju problem sa prilagođavanjem u prvom timu", rekao je Capello.

Italijan je naglasio da je Barca napravila pravi potez, dovođenjem Luisa Suareza, i da im se višestruko isplatilo čekanje da mu prođe zabrana igranja. Takođe, bitan faktor je i Neymar, koji je dosta napredovao u vreme.

"Neymar je rapidno napredovao u poslednje vreme. Ne tako davno, on je u dresu reprezentacije Brazila igrao dobro 10 minuta, i onda ga nije bilo nigde. Ipak, težak rad se isplatio, i on je sada jedan od najboljih fudbalera", zaključio je Capello

(Sportske.net)
Noviji Stariji