Vreme je da Srbin zaigra u Milanu! Miha želi zlatnog dečka srpskog fudbala

Nikada srpski fudbaler nije zaigrao za Rossonere, sada bi srpski trener na klupi slavnog kluba mogao da ispiše istoriju...

Jedan od retkih velikih evropskih klubova u kojem srpski fudbaleri nisu ostavili traga je Milan. Nikada u prvenstvenim mečevima srpski fudbaler nije zaigrao za slavne Rossonere. Najbliži tome je bio legendarni Aca Autobus, ali nije dobio iste papire iz Jugoslavije... Sada bi i to moglo da se promeni.

Siniša Mihajlović želi Srbina u Milanu, a reč je o Nemanji Maksimoviću!

Zlatni dečko srpskog fudbala koji je pisao istoriju osvajanjem evropske i svetske titule sa omladincima u Litvaniji, odnosno Novom Zelandu, želja je srpskog trenera na klupi Milana.

Maksimović je član kazahstanske Astane u kojoj je najbolji igrač i oslonac tima, ali je jasno da je prerastao tamošnji fudbal iako je Astana plasmanom u Ligu šampiona pokazala da kazahstanski klupski fudbal napreduje koracima od sedam milja.

Milan je prošlog leta jurio centralnog veznog igrača, nije uspeo da dovede Belgijanca iz Zenita ili neku od ostalih atraktivnih meta, pa se završilo „lou-kost“ varijantom u vidu dovođenja Juraja Kucke. Upravo bi Maksimović mogao da popuni rupu koju Milan ima u veznom redu.

Siniša Mihajlović se tokom rada u reprezentaciji Srbije upoznao sa kvalitetima mladog veziste i sa svojim saradnicima je pomno pratio njegov razvoj. Ako je postojala neka svetla tačka u Mihajlovićevom tragičnom selektorskom mandatu, onda je to što je obraćao pažnju na mlade igrače i što se nije libio da im pruži šansu. Mnogo pre svih je otkrio Predraga Rajkovića i iznenadio kompletnu javnost i navijače odlukom da pozove na pripreme tada anonimnog klinca koji je bio rezerva u Jagodini. Imao je hrabrosti i da lansira Andriju Živkovića i učini ga najmlađim strelcem u istoriji srpske reprezentacije. Nema sumnje da je Mihajlović detaljno upoznat i sa Maksimovićevim kvalitetima...



Milanovi skauti su već nekoliko puta ove sezone posmatrali Maksimovića i izveštaji o njegovim igrama su samo pozitivni. Italijani porede Maksimovića sa Dejanom Stankovićem dodajući da uz sjajnu fizičku konstituciju (189 cm) poseduje zavidne tehničko-taktičke kvalitete i polivalenatan je vezista koji bi se idealno uklopio u Milanov vezni red.

Maksimović ima ugovor sa Astanom do 2017. godine i bogati Kazhastanci nisu primorani da ga prrodaju. Ali je realno očekivati da ne odbiju ponudu koja se ne odbija i da ne stoje na putu razvoju jednog od najboljih srpskih fudbalera u ovom trenutku.

Italijani procenjuju da će im 5.000.000 evra biti dovoljno da otkupe Maksimovića od Astane. Transfer bi mogao da se desi u januaru s obzirom da se prvenstvo u Kazahstanu završava početkom novembra i da su male šanse da će Astana nastaviti takmičenje u Evropi posle grupne faze Lige šampiona.

Podsetimo da je za Maksimovića letos bio zeinteresovan i Bazel, ali da su Kazahstanci odbili i pomisao da mladi Srbin tada bude prodat. Maksimović je već igrao u Italiji. Tačnije bio je član Verone, ali u klubu sa Bentegodija nisu prepoznali njegov talenat i prosledili su ga u Domzale. Zbog toga su kasnije u italijanskim medijima postali predmet kritike i čak podsmeha jer nisu umeli da iskoristi fudbalski biser koji su imali na raspolaganju.

(Mozzartsport. com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji