Ovo je Mihin Milan!

Siniša Mihajlović i Milan ulaze sa velikim ambicijama u novu sezonu, a mi od njih očekujemo ovakvu formaciju i sastav.

Nekadašnji srpski selektor i čovek od koga se mnogo očekuje u ovoj sezoni, Siniša Mihajlović, sastavio je respektabilan tim za novu sezonu u Milanu, a i sa predsednik Milana, Silvio Berlusconi, ne isključuje i borbu za titulu.

Potrošeno je dosta novca za pojačanja ovog leta, u klub su pristigli Carlos Bacca i Luiz Adriano od napadača, odbrambenu liniju je pojačao Alessio Romagnoli, dok je vezu pojačao Andrea Bertolacci. Ipak, po svemu sudeći, treba očekivati još neko veliko pojačanje do kraja ovog prelaznog roka.

Pored ovih fudbalera, u klub su se vratili Alessandro Matri, Mbaye Niang i Antonio Nocerino sa pozajmica.

Klub su napustili Stephan El Shaarawy koji je otišao na pozajmicu u Monaco, dok je Adil Rami prodat Sevilli. Pored njih dvojice, klub se odrekao usluga Pazzinija, Muntarija i Essiena.

Silvio Berlusconi je pre nekoliko dana istakao da je najveće pojačanje ovog kluba Siniša Mihajlović koji bi svojim autoritetom nad igračima mogao da donese dosta dobrog ovom klubu.

Kada se radi o formaciji, očekuje se da će Siniša forsirati 4-3-1-2, sličnu formaciju koju je forsirao u Sampdoriji prošle godine što je dalo rezultata. Upravo je ovu formaciju izveo u meču sa Peruđom u prvom ovosezonskom zvaničnom meču.

Na golu bi trebalo da bude Diego Lopez, i tu Mihajlović neće imati nikakve dileme tokom ove sezone imajući u vidu iskustvo i kvalitet ovog golmana koji je jedan od najboljih u Seriji A.

Takođe, Alessio Romagnoli bi trebalo da ima sigurno mesto u startnih 11 i to na poziciji levog štopera. Drugi štoper je veliko pitanje, Mihajlović ima na raspolaganju Mexesa, Zapatu, Ely-a (koji je bio jedan od boljih u predsezoni), Gabriela Palettu i Alexa. Utakmicu protiv Perugie (za koju je Mihajlović rekao da će izvesti najjači sastav) počeli su Romagnoli i Ely.

Mattia De Sciglio je čovek koji može dobro da odigra na oba boka, a verujemo da će ga Siniša Mihajlović forsirati na desnom pošto je na levom odlično odigrao u predsezoni Luca Antonelli. Ovaj fudaler je odigrao sasvim solidno i prethodnu sezonu, imao je najviše oduzetih lopti po meču u Milanu, očekuje se da će sigurno startovati na poziciji levog beka. Pored njih dvojice, Milan ima i Abatea koji će se takođe boriti za startnu postavu, kao i Calabriju i Zaccarda.

Velika je konkurencija i na pozicijama veznih fudbalera. Zadnjeg veznog će igrati Nigel De Jong, a pored njega u vezi bi trebalo da budu i Bertolacci i Bonaventura. Na ovim pozicijama Miha ima i Maurija, Montoliva i Polija, videćemo za koga će se odlučiti na startu prvenstva protiv Fiorentine.

Igrača iza napadača bi trebalo da igra Keisuke Honda, a pored njega trener Mihajlović ima i Meneza, kao i Susa koji može da odgovori zadacima na ovom mestu. Naš tip je Keisuke Honda.


U formaciji sa dva napadača, Milan će igrati sa Luizom Adrianom i Carlosom Baccom, dok će priliku sa klupe čekati Alessio Cerci, Niang i Matri.

Evo i očekivane formacije koju će forsirati Siniša Mihajlović.



(Sportske.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji