Nestašni sin Balotelli: Rodgersova taktika mi nije odgovarala, hvala Mihi što je preuzeo rizik i vratio me u Milan!

Nestašni dečko italijanskog fudbala Marko Balotelli vratio se konačno u Milan. Pred njim je veliki posao, jer će morati da dokaže svima da Rossoneri i trener Siniša Mihajlović nisu napravili grešku insistirajući na njegovom povratku....

Takođe, Balotelli ima i jak motiv da pokaže Brendanu Rodgersu, treneru Liverpoola, koji ga je sada pozajmio Milanu, da nije u pravu.

“Naravno da sam kriv zbog onoga što mi se dešavalo u Liverpulu, ali formacija koju je odabrao Brendan Rodgers nije odgovorala mojim karakteristikama. Na početku sam promašivao dosta šansi, a onda sam ih imao sve manje, pa me je poterao i maler sa povredama. Bio je to potpuni haos. Ali nikad se nisam žalio i ponašao sam se kao profesionalac. Bilo je teško, ali da nisam tako prihvatio situaciju, bio bih ’mrtav’ posle treninga“, rekao je Balotelli u opširnom intervjuu za Milanovu klupsku televiziju.

Kontroverzni napadač sipao je samo reči hvale na račun novog trenera Siniše Mihajlovića sa kojim je sarađivao u Interu.

“Mihajlović me zna otkad sam bio klinac. Moj problem nije bio kvalitet, već karakter. Ljudi svašta čuju o meni, a to su uglavnom preterivanja. Mihajlović je hteo da me pogleda u oči i vidi da li i dalje imam motiv. Saslušao me je, bez da predrasuda i zato mu dugujem zahvalnost“, kazao je Balotelli.

On je obećao srpskom stručnjaku da će se truditi da ne ponavlja greške iz prošlosti.

“Kazao sam mu da razumem gde sam pravio greške i da ga neću razočarati ako mi da šansu. Rekao sam mu i da neću da pravim probleme i da ću prihvatiti sve njegove odluke. Mihajlović je vođa, iskren, veran i pravičan. Kod njega nema blefiranja. Dok vam govori gleda vas u oči. Gleda igračke, ali i ljudske kvalitete. Znam da je mnogo rizikovao što je prihvatio da se vratim“, jasan je napadač.

Balotelli je priznao i da je bio iznenađen što su funkcioneri Milana, pre svih predsednik Silvio Berlusconi, aminovali ovaj transfer.

“Najviše me je iznenadilo to što je Berlusconi dao pristanak da se vratim u klub. To je nešto što stvarno nisam očekivao, ali znam i da su mu neke izjave poput one da sam ’trula jabuka’, izvučene iz konteksta. Ipak, verujem da će sada Berlusconi videti da sam sazreo. Hoću da mi sudi na osnovu onoga što pokazujem na terenu“.

Naravno, ni ovaj put nije Balotelli mogao da pobegne od pitanja koja nemaju mnogo veze se fudbalom.

“Volim sportske automobile, a svakako nisam jedini fudbaler koji ima takve afinitete. Ipak, u Milanelo ću da dolazim klupskim 'audijem', kao i ostali saigrači“, obećao je italijanski napadač.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji