Galliani otvorio dušu: Pirlov odlazak je moja najveća greška...

Dugogodišnji potpredsednik Milana Adriano Galliani priznao je da je odlazak Andree Pirla u Juventus 2011. godine, bez obeštećenja, njegova najveća greška tokom skoro tri decenije rada na San Siru.

Galliani, koji je najzaslužniji za dolazak mnogih velikih asova za "male pare" stigao je u Milan 1986. godine i Rossoneri su u tom periodu osvojili pet titula u Ligi šampiona i osam u Seriji A.

"Odluka da se Pirlo pusti je moja najveća greška, ali krivica nije samo moja, delim je, ali ne pitajte s kim", otvorio je Galliani dušu u ekskluzivnom intervjuu za Gazzettu dello sport, povodom njegovog 71. rođendana.

Pirlu 2011. godine, nakon osvajanja šampionske titule, nije ponuđen novi ugovor i on je otišao u Juventus, gde je za četiri sezone osvojio isto toliko šampionskih titula.

U istom periodu Milan nije ni senka tima koji je ne tako davno dominirao Evropom, a Galliani se nada da će se Rossoneri ubrzo vratiti tamo gde im je mesto.

"Želeli smo Ibrahimovića, ali on ima ugovor sa PSG-om. Odluka da ostanu Mexes i De Jong je dobra, želimo Romagnolija, Jackson Martinez bio je blizu, ali sam veoma zadovoljan dolaskom Bacce", analizirao je Galliani do sada urađeno u prelaznom roku.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji