Mihajlović na ceni: Milan želi Srbina na klupi!

Srpski trener Siniša Mihajlović od naredne sezone mogao bi da sedne na klupu sedmostrukog prvaka Evrope Milana, prenose italijanski mediji.

Takav scenario je potpuno realan s obzirom na to da aktuelnom strategu Sampdorije ugovor sa Đenovljanima ističe na leto, a "Rossoneri" su već kovertirali otkaz Filippu Inzaghiju zbog razočaravajuće sezone.

Inzagih bi, pišu Italijani, i pre završetka tekuće takmičarske kampanje mogao da dobije otkaz, što će se sigurno dogoditi ukoliko Milan ne savlada Cagliari u narednom kolu, a u tom bi slučaju na njegovo mesto došao - ne Mihajlović, već neko ko bi privremeno prezeo brigu o ekipi. Tek na leto bi, ukoliko se obe strane dogovore, Mihajlović preuzeo kormilo slavnog kluba.   Naravno, uprava Milana razmišlja i o drugim kandidatima za posao trenera.

Montella i Conte su bili u opticaju, ali su obojica trenutno nerealna rešenja, u igri je i trener Empolija Maurizio Sarri, ali je, izgleda, prvi favorit da nasledi Inzaghija Mihajlović, zbog svog znanja, iskustva, temperamenta, predanog rada i naravno rezultata koje postiže sa Sampdorijom.

Činjenica da je nekada igrao za Inter, kasnije bio pomoćnik Manciniju na klupi Milanovog najvećeg rivala, očigledno, nije nešto što bi moglo da pokvari Srbinu najveći angažman u karijeri.

(Sportal.rs)
Noviji Stariji