Mexes: Cilj Milana mora biti izlazak u Evropu

Postranje velikana Serije A postalo je svakodnevica, ali u taboru "Rossonera" i dalje veruju u mogućnost izlaska na evroscenu.

Defanzivac Milana Philippe Mexes izjavio je da cilj Milana mora ostati izlazak u Evropu i plasman u Ligu Evrope uprkos što su "Rossoneri" poraženi od Fiorentine u poslednjem kolu Serije A i što su 10 poena daleko o pozicije koja garntuje plasman u to takmičenje.

Ekipa Fiorentine je minulog vikenda slavila na "Artemio Francchiju" sa 2:1, a iskusni francuski štoper priznaje da njegov klub ne igra kvalitetno u ovom trenutku, ali veruje da može da napravi seriju vrednu plasmana među prvih šest ekipa Calcia.

"Mnogo smo popustili, nivo igre nam je pao, a situaciju smo pokušavali da rešimo kroz zatvaranje u odbranu. Ipak, na kraju strah nas je nadvladao, pala nam je koncetracija i primili smo dva gola. Isto kao u meču sa Veronom u prethodnom kolu", rekao je Mexes.

"Međutim, cilj Milana i dalje mora ostati izlazak u Evropu. Moramo da se izdignemo iznad situacije, još 33 boda su u igri i sigurno je da ćemo pokušati da osvojimo svaki od njih. Šampionat je težak za svakoga, ali moramo da verujemo da možemo da pobedimo u svakom meču",  kazao je Mexes.

"Iz meča sa Fiorentinom moramo da se setimo onih dobrih stvari. Video sam određene pozitivne stvari na terenu, bili smo aktivni i želeli smo loptu u posedu. Mi smo Milan i moramo da nastavimo tako", kazao je Francuz.

(Goal.com)
Noviji Stariji