Inzaghi: Čelnici Milana moraju da donesu ispravnu odluku

Trener Milana Filippo Inzaghi rekao je da je spreman da napusti mesto šefa stručnog štaba ukoliko uprava kluba veruje da je to pravi potez.

Inzaghi se našao na udaru medija i čelnika posle remija protiv Verone (2:2) u Seriji A jer je se u finišu meča opredelio za defanzivnu taktiku, posle čega je u sudijskoj nadoknadi njegov tim primio gol.

"Veoma smo razočarani, verovali smo da ćemo izaći iz krize, ali smo primili izjednačujući gol kao najveće neznalice. Odigrali smo odlično, ali nismo uspeli da osvojimo tri boda i sada smo u očaju. Što se tiče mog statusa, klub mora da donese ispravnu odluku i sve je na čelnicima. Gledam samo napred i videćemo šta će se desiti", rekao je Inzaghi, a prenosi Gazzetta dello Sport.

Inzaghi je objasnio odluku da posle vođstva da napadača Giampaola Pazzinija zameni štoperom Salvatoreom Bocchettijem u 77. minutu.

"Vezni red je bio istrošen i nisam imao adekvatne zamene, pa sam želeo da Lucu Antonelija pomerim ofanzivnije i da preko kontri ugrozimo Veronu. Mislio sam da ćemo pre postići nego primiti gol. Ipak, to se nije desilo", zaključio je Inzaghi.

Kao mogući kandidati za klupu "Rossonera" spominju se pomoćni trener Milana Mauro Tassotti i nekadašnji Inzaghijev saigrač i trener drugog tima Christian Brocchi.

Milan se nalazi na 10. mestu na tabeli Serije A sa 35 bodova.
Noviji Stariji