Ponuda stigla, Berlusconi prodaje Milan?!

Navodno je ponuda takva da ne može da je odbije, izgleda da je potpisao i predugovor. Rađa li se novi Milan?

Silvio Berlusconi će prodati Milan.

Prema informacijama "Reppublice" koje su brzinom munje obišle planetu, za sada neimenovana grupa investitora sa Tajlanda mu je ponudila milijardu evra za klub.

Imena konzorcijuma se drže u tajnosti, preuzimanje bi trebalo da se obavlja u etapama, prvo će biti otkupljeno 30% akcija za 300 miliona evra, a onda i ostatak najverovatnije do kraja godine.

To će praktično biti kraj jedne istorije, zlatnog doba Milana koji je od 1986. kada ih je kupio Berlusconi praktično devedesetih i u prošloj deceniji pisao najbolje stranice svoje istorije.

Berlusconi je već imao ponude, ali ih je odbijao kao nedovoljno visoke, ovo je prema nekim informacijama čak i stotinak miliona više nego što se nadao.

U klubu će ostati njegova ćerka Barbara, biće zadužena za marketing, a pretpostavlja se da će se novi vlasnici zahvaliti Adrianu Gallianiju i dovesti svoj upravljački tim, po uzoru na novog gazdu komšija iz Intera, Ericka Thohira.

Njihovi planovi su brisanje dugova Milana, izgradnja novog stadiona i jasno jačanje tima koji je u ovom trenutku daleko od evropskog vrha.

Rađa li se novi Milan?
Noviji Stariji