Talijani tvrde: Torres pomaže Milanu dovesti Brozovića

Milan je riješio pitanje napadača razmjenom s Atleticom pri čemu je Torres otišao u Madrid, a Cerci u Milano. Ušteđeni bi novac, pišu Talijani, Milan mogao izdvojiti za Dinamova vezista Marcela Brozovića...

Milan ne treba trošiti novac na napadača, jer taj je problem riješio u manevru s Atleticom, a ušteđena bi sredstva mogao preusmjeriti na Dinamova braniča Marcela Brozovića. Tako barem tvrde talijanski mediji ističući da je "milanezima" u ovome trenutku primarno pojačanje u u veznome redu.

Mediji na Apeninima ističu da bi u Brozovićevu prijelazu na San Siro, zapravo, mogao pomoći Fernando Torres. Milan je u manevru s Atleticom poslao Torresa u Madrid, a u drugom se smjeru, s Calderona na San Siro, uputio Alessio Cerci došavši na posudbu na godinu i pol dana.

"Milan se nakon ovakvoga manevra opet okreće potrazi za pojačanjem u veznome redu. Prvi je cilj angažman Hrvata Marcela Brozovića s kojim su 'rossoneri' već kontaktirali“, piše canalemilan.it, portal blizak klubu sa San Sira.

"Milanov je gazda Galliani ponudio Dinamu četiri milijuna eura, ali zagrebački je klub to odbio tražeći osam milijuna", dodaje portal. Neki drugi talijanski mediji, pak, ističu da su Dinamova potraživanja ne dvostruko, već trostruko viša od inicijalne Milanove ponude.

"Klub sa San Sira sad će moći premostiti razlike i realizirati posao. S manevrom Cerci-Torres 'rossoneri' su riješili problem napadača tako da nisu morali potrošiti nijedan euro. Ušteđena bi sredstva mogao iskoristiti kako bi zadovoljio zahtjeve zagrebačkoga kluba. Sad ostaje vidjeti hoće li neki drugi europski klub ponuditi veći novac što bi Milan moglo izbaciti iz igre. Ali, 'milanezi' ne odustaju od Brozovića“, dodaje portal.

Talijanski mediji ističu da je klub sa San Sira počeo pratiti Brozovića još prije 18 mjeseci. Hrvatski bi vezist, kako dodaje Sportitalia, trebao biti savršena zamjena za Keisukea Hondu, koji je izvan pogona cijeloga siječnja zbog nastupa za japansku reprezentaciju na Azijskom kupu.

„Brozović je pod ugovorom s Dinamom do ljeta 2019. godine što zagrebačkom klubu osigurava snažnu pregovaračku poziciju“, podsjećaju Talijani.
Noviji Stariji