Milan predlaže specijalne pozivnice za Ligu šampiona!

Direktor Milana Umberto Gandini veruje da treba uvesti specijalne pozivnice za Ligu šampiona i dodeliti ih velikim klubovima koji nisu uspeli da se kvalifikuju za to takmičenje!

Neverovatan predlog stiže iz Milana, koji, kao što je poznato, ove godine propušta Ligu šampiona. Nema ni Manchester Uniteda, koji takođe nije uspeo da bude u četiri najbolje ekipe u Engleskoj.

Mnogi smatraju da je šteta što ne gledamo neke od velikana u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, ali niko nije predložio nešto ovako, možemo slobodno reći nečuveno, kao direktor Milana!

"Moramo da nastavimo da radimo na Ligi šampiona, kako bi takmičenje bilo bolje. Svake sezone vidimo da neki od velikih klubova, koji imaju snagu i kvalitet da se takmiče u Ligi šampiona, ipak ne uspeju da se nađu tamo. Zato bi bilo dobro uvesti specijalne pozivnice za takve klubove, to bi sigurno još više podiglo kvalitet takmičenja", tvrdi Gandini.

Direktor Milana smatra da je konkurencija u najjačim ligama tolika da bi "trebalo nešto uraditi po pitanju formata LŠ".

"Ima sve više i više važnih klubova. U Engleskoj su tu uz tradicionalne velikane United, Liverpool, Arsenal, sada i City, Chelsea, Tottenham je sve bolji. U Italiji se Roma budi, tu je i Lazio, Napoli, Inter, Milan, Juventus, puno klubova koji svi zaslužuju Ligu šampiona. Trebalo bi da se porazmisli kako bi mogli sve te klubove uključiti u takmičenje", rekao je Gandini.

Iz UEFA su odgovorili da nema ni govora o uvođenju specijalnih pozivnica, a tako, verujemo, i treba da bude. Liga šampiona je gotovo jedino takmičenje te vrste koja ostavlja šansu "malima" da bar uđu u takmičenje, "porastu" i dobiju veoma značajne prihode za funkcionisanje kluba, i to ne bi smelo biti ugašeno.

Ipak, jasno je da je ovakva izjava direktora Milana, osim toga što, naravno, Milana nema u Ligi šampiona, inspirisana i idejom koja se pojavi s vremena na vreme o velikoj, zatvorenoj evropskoj ligi velikih klubova...
Noviji Stariji