Juventus u derbiju bolji od Milana

Najveći italijanski derbi doneo je dominaciju Juventusa i pobedu na San Siru od 1:0. Gol odluke postigao je Tevez.

Tim iz Torina slavio je minimalnim rezultatom, ali je pokazao da je bolji tim ove sezone. O tome koliko su crno-beli kontrolisali igru svedoči i podatak da Milan nije uspeo da napravi nikakav pritisak nakon što je Tevez postigao ispostavilo se gol odluke.

Juventus je u prvom delu bio opasniji i imao je više šansi, a glavnu razliku na terenu napravio je Pereira. 23-godišnji argentinski ofanzivac prvu priliku imao je posle samo nekoliko minuta ali je njegova plasirana lopta sa 16 metara završila nekoliko centimetara iznad gola.

Milan je uzvratio u 27. minutu svojom najlepšom akcijom na meču. Zapata je odličnim istrčavanjem prekinuo jedan napad na Juventusovoj polovini, predao je loptu Muntariju koji je odlično centrirao, pronašao Hondu, a Japanac je sjajno skočio i šutirao glavom, ali je Buffon bio na pravom mestu i paradom je sprečio siguran gol.

Do odmora sve u znaku gostiju. 32. minut se igrao kad je Pereira akrobatski zadržao loptu u igri, iz drugog plana natrčao je Llorente, protutnjao je pored čuvara, Abbiati je istrčao, skratio mu ugao i sprečio gol. Četiri minuta kasnije opet crno-beli u napadu. Odbrana Milana zaboravila je Bonuccija, ali defanzivac Juvea, glavom šalje loptu preko gola. Najveću priliku za Juventus u prvom delu imao je Marchisio. Vezista gostiju dobio je ogroman prostor da se približi šesnaestercu i šutira, a to je iskoristio da pogodi stativu.

U drugom delu bilo je manje uzbuđenja. U 60. minutu Marchisio je utrčao iz drugog plana, Milanova odbrana, ili bolje reći vezni igrači koji su trebali da ga isprate, su se "uspavali" ali na njihovu sreću lopta je otišla pored desne stative Abbiatijevog gola.

Odlučujući momenat viđen je u 71. minutu. Tevez je odigrao sjajan dupli pas sa Pogbom kojim je izbacio čitavu Milanovu odbranu i na kraju je rutinski plasirao loptu pored nemoćnog Abbiatija. Inzaghi je probao izmenama ali nije pomoglo ni uvođenje Fernanda Torresa koji je debitovao u dresu "Rossonera". Juventus je zadržao maksimalan učinak dok je Milan doživeo prvi poraz u novoj sezoni.
Noviji Stariji