Za Balotellijem nema ko da plače

Glavna tema jutrošnje štampe na Apeninima je odlazak Super Maria u Liverpool, a sudeći prema komentarima, nestašni dečko italijanskog fudbala nikome na Čizmi neće nedostajati...

Povratak Balotellija u Premier ligu, snovi Milana o Falcau... Interesantno je da u komentarima odlaska Balotelija, i pored truda italijanskih kolega, nema ni trunke iskrenog žala zbog odlaska Super Maria.

"Bye Bye Balotelli", pozdravlja na engleskom odlazak Super Maria u Liverpool Gazzetta dello Sport.

Najtiražniji sportski list konstatuje i paradoks - vremenom cena obeštećenja za Balotellija pada, a njegova plata raste. Inter ga je prodao za 28.000.000, Manchester City-u za 24, a Milan za 20. U Interu je Balotelli zarađivao milion evra, u City-u preko tri, u Milanu četiri i po, a u Liverpoolu će inkasirati šest miliona evra godišnje.

Taj paradoks se pripisuje njegovom menadžeru Minu Raioli koji je postao fudbalski "gospodin pet procenata". Nadimak koji je nasledio od jermenskog biznismena i filantropa Gulbenkiana koji je u prvoj polovini 20. veka stekao bogatstvo poslujući s naftom, zadržavajući u svakoj kompaniji koju je kreirao pet odsto akcija ili naplaćujući proviziju od pet procenata od svakog posla u kojem je posredovao.

Gazzetta je podsetila i na svoju prvu stranicu kada se vratio Balotelli u Italiju, pre godinu i po dana: "Ballo is Back".

Dnevnik podseća da se iza prodaje Balotellija kriju neostvarena očekivanja i činjenica da Silvio Berlusconi i Barbara Berlusconi nisu nikada imali visoko mišljenje o njemu. Posle prodaje Balotellija, Gazzetta najavljuje ciljeve Milana do kraja prelaznog roka: "Lov na Martineza, Cercija i Rabiota za novi Milan".

"Balotelli adio, san je Falcao", sintetički je opisao Corriere dello Sport jučerašnje događaje u Milanu. Uz napomenu da je Super-Mario otišao u Liverpool za 20.000.000 evra, podvlači se zahtev gazde Berlusconija da se dovede jedna od fudbalskih zvezda u dres "Rossonera".

I Tuttosport "pozdravlja" Balotellija: "Ćao Milan, Balotelli odlazi u Liverpool". U podnaslovu se kaže da su "Rossoneri" već kontaktirali Porto za Jacksona Martinaza, a da je san dolazak Falcaa.
Noviji Stariji