Milan na ICC: Važno je učestvovati!

Kao što znate, Milan je na turniru u Americi odigrao tri prijateljske utakmice i - sve tri izgubio. No, nije to toliko bitno, važno je učestvovati, zar ne?

Na Internacionalnom kupu šampiona (International Champions Cup) "Rossoneri" pod vođstvom Pippa Inzaghija nisu pokazali ništa. Tri ubedljiva poraza od Olympiacosa (0-3), Manchester City-a (1-5) i Liverpoola (2-0), poslednje mesto na tabeli u grupi B i jedini klub od osam timova koji su učestvovali na ovom turniru koji je završio bez jednog osvojenog boda. Što je još gore, postigli su samo jedan gol, a primili čak deset.

Navijači sigurno nisu zadovoljni prikazanim, što govori i podatak da su "Rossoneri" do sad prodali samo 8.000 sezonskih ulaznica za novu sezonu.

Međutim, nije sve tako crno kao što izgleda. Kao što je Filippo Inzaghi izjavio pred utakmicu sa Liverpoolom, Milan će biti spremniji krajem avgusta, te da prijateljske utakmice nisu pokazatelj onoga što će navijači gledati u mečevima Serije A.

Uprava Milana ipak trlja ruke posle blamaže na turniru, od kojeg će dobiti 3.5 miliona evra, pa ostvareni rezultati nisu ni toliko bitni kada se pogleda u kakvoj je finansijskoj situaciji sedmostruki prvak Evrope. Koliko god luzerski zvučao, ovaj sportski slogan "važno je učestvovati" je potpuno istinit. Jer ako ne učestvujete, nikada nećete imati priliku da nešto osvojite.

Slažete li se?
Noviji Stariji