Inzaghi: Milan mora da ide na trofej!

Trener Milana, Filippo Inzaghi, kaže da je cilj Milana da se bori za titulu, ali da je ove sezone prihvatljivo i treće mesto, koje vodi u Ligu šampiona. Inzaghi veruje da klub neće prodati Balotellija.

Trener Milana Filippo Inzaghi rekao je da njegov tim ima obavezu da se bori za titulu u Seriji A, ali da bi bio zadovoljan plasmanom na neko od prva tri mesta koja vode u Ligu šampiona.

"Želim da moj tim bude na nivou Juventusa i Rome i da se bori za titulu. Ukoliko to ne budemo uspeli, onda je glavni cilj treće mesto i ulazak u Ligu šampiona. Milan ima mnogo mladih i talentovanih igrača i zato moramo da budemo strpljivi. Momci odlično rade i napredujemo svakim danom. Milan mora uvek da ide na trofeje", rekao je Inzaghi danas italijanskim novinarima uoči polaska na turneju u SAD.

Italijanski mediji su preneli da bi napadač "rossonera" Mario Balotelli mogao da pređe u Arsenal, ali je Inzaghi istakao da su male šanse da se taj transfer realizuje.

"Mario je naš bitan igrač i želim da mu pomognem kako bi još više napredovao. Pokušaću da 'resetujem' sve loše što se priča o njemu i želim da iskoristim njegov potencijal. Moramo da pronađemo zamenu za njega ukoliko ga klub proda, ali verujem da će ostati", naveo je Inzaghi.

Milan će u Americi odigrati prijateljske utakmice sa Olympiacosom, Manchester City-em, Liverpoolom i meksičkim Chivasom.
Noviji Stariji