Šta ako Milan završi ispred Intera?

Milan igra jednu od najgorih sezona u poslednjih četvrt veka, a opet moglo bi se desiti da na kraju sezone bude prvi tim u gradu. U ovom veku, timovi po sedam puta bili bolje plasirani od rivala.

Ako se pogleda novija istorija, tačnije plasmani u ovom veku, od leta 2000. do sada, gradski rivali su po 7 puta završavali ispred komšija na tabeli. Doduše, tabela iz 2006. je prekrojena posle "Calciopoli"-a, ali je te sezone Milan završio ispred Intera, kada se računaju rezultati ostvareni na terenu.

U ovom veku, računajući i tu, kako je navijači Juventusa i Milana nazivaju "kartonsku" titulu, Inter je osvojio pet titula, praktično sve su bile u nizu od 2006. do 2010.

Milan je slavio 2003. i pre tri sezone, ali su naravno devedesete protekle u dominaciji "Rossonera" koji su upravo u toj deceniji pretekli gradske rivale i ustoličili se kao najveći klub u gradu, i uz Juve, najveći u Italiji.

U ovom trenutku i jedni i drugi su daleko od vrha Serije A, ali ima nešto i u tome ko će završiti ispred na tabeli. Izgledalo je u većem delu sezone da se to pitanje neće postavljati, međutim, sada je Inter to slabim partijama tokom proleća doveo u pitanje.

Jer, iako Milan ima sezonu suza, oni su samo pet bodova udaljeni od gradskog rivala i dalje nisu odustali od bitke za Evropu. Do kraja i jedni i drugi treba da odigraju šest utakmica, Milanov raspored je čini se lakši, a preostao je i drugi "Derby della Madonnina" u sezoni koji bi mogao da da odgovor na pitanje ko je bolji.

Već danas Milan ima lakši posao protiv gotovo otpisane Catanije, dok će Inter morati da se u gostima suoči sa Mihajlovićevom Sampdorijom koja je rasterećena, ali i motivisana.

Do kraja u poslednjih pet mečeva, Milan ima teško gostovanje protiv Rome, putuje u obližnji Bergamo, a osim duela sa gradskim rivalom dočekuje i Livorno kod kuće.

Inter uz gostovanje u Đenovi, mora i u Parmu gde gosti retko pobeđuju, a kod kuće čeka Napoli, kao i direktnog rivala u borbi za EL, ekipu Lazia. Naravno ostaje i sudar sa Milanom.

Ako posmatramo neutralno, čini se da Milan ima dve lake utakmice kod kuće, a Inter nema ni to.

Pogledajte raspored svih utakmica klubova koji će se boriti za Ligu Evrope.

Dakle, uz formu koja je u poslednje vreme na strani Milana, može se desiti da preteknu gradskog rivala što će biti jedna vrsta utehe.

A narednog leta, zna se remont u obe svlačionice na "San Siru" i pokušaj povratka u borbu za velike stvari.
Noviji Stariji