''Casa Milan'', bajkovita stvarnost - drugi deo

Ukoliko niste pročitali prvi deo koji donekle daje sliku ''Milanovoj kući'' i dotiče se dela budućnosti A.C. Milan-a, to možete uraditi OVDE.



Kao što sam već rekao, Milan je dobio novu, moderniju i funkcionalniju ''kuću'' koja se prostire na 9000 kvadratnih metara. ''Casa Milan'' neće biti ograničena samo na igrače i zaposlene u klubu, već će pun pristup imati i navijači ''rossonera'' iz svih krajeva sveta.

Zadatak je bio kreirati zanimljiv prostor pun iskustva za sve koji bi posetili novo sedište Milana. Ključni ciljevi koji su doveli do ideje o izgranji ovakog objekta su druženje igrača, zaposlenih, navijača, ljubitelja fudbala i turista, a sve to ima zabavnu i razvojnu stranu za dobrobit kluba.

Milan očigledno planira da uradi još dosta toga, a ovo sedište je opipljiv dokaz da Milan ima želju da stvara nešto inovativno i uvodi sasvim nove mogućnosti i pravila.

Spoljašnjost - obuhvata sve teme koje će biti obrađene i u samoj građevini. Akcenat je stavljen i na skulpture sportista koje stvaraju efekte crvene i crne boje.

















Kancelarije - osoblje ima 3000 kvadratnih metara poslovnog prostora na raspolaganju. Kancelarije su osmišljene tako da u isto vreme budu i funkcionalne i moderne.


Milanov muzej - zahvaljujući trofejima koje je Milan osvojio i savremenoj tehnologiji navijači će moći da dožive slavnu istoriju kluba staru 115 godina u muzeju od 1000 kvadratnih metara. Zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom Google interaktivno iskustvo koje pruža ''Casa Milan'' sigurno će zadovoljiti očekivanja svih ciljanih grupa, od dece do odraslih.

Milanova prodavnica - sasvim rekonstrusana Milanova prodavnica zauzima prostor od 450 kvadratnih metara i u nju se ulazi direktno iz muzeja. Na trgu će takodje postojati još jedna prodavnica koja će u svojoj ponudi imati zvanične dresove kluba kao i suvenire inspirisane klupskim bojama. Što se novina tiče u glavnoj prodavnici je dostupna knjižara u kojoj se prodaju knjige koje se odnose na Milan i njegovu istoriju. Prodavnica je otvorena svakog dana od 10 do 20 časova, osim četvrtkom kada se zatvara u 22h.

Blagajne - na blagajnama je moguće kubiti karte za sve utakmice Milana koje se igraju na ''San Siro''-u. Radno vreme je identično sa prodavnicom.

Restoran - zauzima 450 kvadratnih metara celokupnog prostora i za javnost je otvoren od 8 do 24 časa. Nudi kompletan meni koji je u skladu sa zdravom ishranom. Mnogobrojni TV ekrani krasiće zidove restorana, a na njima će biti prikazivani sve Milanove utakmice, kao i najbolje međunarodne sportske događaje. 

Ogromni ekran - biće stavljen na spoljašnji deo građevine i prikazivaće video snimke najvećih prethodnih uspeha i protagonista koji su pomogli pravljenje istorije Milana. Štaviše biće prikazivani i susreti sa ovogdišnjeg Svetskog prvenstva u Brazilu. ''Casa Milan'' i trg su pokriveni besplatnom WiFi mrežom.

Ukoliko planirate da posetite ''Casa Milan'' verujem da će vam biti potreban dosta dubak džep. A ako mislite da su ovo samo Berlusconi-jeve bajke grešite, jer je objekat skoro u potpunosti izgrađen što svedoči i ova slika dole.

Noviji Stariji