Seedorf: Milan mi je u krvi

Trener Milana Clarence Sedorf (37) govorio je o duelu osmine finala Lige šampiona sa madridskim Atleticom koji je na programu u sredu od 20:45 na "San Siru", ali i o tome kako bi njegov tim trebalo da izgleda. Holanđanin je najelitnije evropsko klupsko takmičenje osvajao četiri puta sa tri različita tima dok je bio igrač Ajaxa, Real Madrida i sa Milanom dva puta.

"Imam utisak kao da sam se vratio u Milan posle odmora ili povrede. Jednostavno, osećam se kao kod kuće: sve poznajem u klubu, svi iz kluba poznaju mene. Milan mi je u krvi", izjavio je Holanđanin, prenosi Football Italia.

On je istakao da stručni štab ima odgovornost prema mlađim igračima i otkrio na koji bi tim trebalo da liči njegov Milan.

"Mi stariji u klubu imamo odgovornost prema mladima da ih naučimo da nije bitno samo da se pobeđuje, nego i kako se pobeđuje, da nije bitno samo takmičiti se, nego i kako se takmičiti. Voleo bih da moj Milan bude ofanzivan, kreativan i da igrači pokažu svoje individualne kvalitete, ali sa druge strane želeo bih da tim bude kompaktna celina poput minhenskog Bayerna", otkrio je Seedorf.

On je priznao da nije ljubitelj ekipa koje igraju na kontranapad.

"Ne volim da igram na kontre. Znam da to nekada može biti efikasno, ali više volim timove koji igraju na gol više", zaključio je šef struke ''Rossonera.''
Noviji Stariji