Milan - Kako protiv Španaca?

Milan večeras dočekuje ove godine spektakularni Atletico iz Madrida. Iako je Milan nesumnjivo veće ime u evropskom fudbalu, apsolutni favorit u ovom dvomeču je ipak ekipa Diega Simeonea.

"Jorgandžije" vode ravnopravnu borbu sa Realom i Barcom u Primeri a u grupnoj fazi nisu pretpreli poraz i sa učinkom od 16 bodova su se plasirali u osiminu finala najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi.

Diego Costa je eksplodirao, Villa se sjajno uklopio a sredina terena predvođena Kokeom i povratnikom Diegom svakom protivniku predstavlja veliki problem.

Međutim, Milan se ne sme potpuno otpisati. Pojačani Ramijem, Taarabtom, Essienom i predvođeni Balotellijem i Kakom sigurno da se neće tako lako predati.

Ipak, ono što sigurno ne ide na ruku "Rossonerima" je podatak da nisu uspeli da eliminišu španske klubove kada su se poslednja četiri puta sastajali u nokaut fazi Lige šampiona.

Prošle sezone su u osmini finala eliminisani od Barcelone. Posle iznenađujuće lake pobede od 2-0, Milan je na "Nou Campu" deklasiran - 4-0!

Pretprošle sezone, Barcelona je takođe bila rival Milanu, tada u četvrtfinalu. Prva utakmica u Italiji završena bez golova, a druga ubedljiva u korist Katalonaca - 3-1.

U sezoni 2005/06, Milan je stigao do polufinala, ali to je bilo sve. Barcelona je ukupnim rezultatom 1-0 bila bolja i plasirala se u finale.

Najveće iznenađenje napravila je Deportivo La Coruna u četvrtfinalu u sezoni 2003/04. Posle ubedljive pobede Milana od 4-1 na San Siru, La Coruna je deklasirala "Rossonere" u revanšu - 4-0.

Clarence Seedorf za večerašnji duel ne može da računa na suspendovane Riccarda Montoliva i Sulleya Muntarija, dok su zbog lakših povreda pod znakom pitanja Kaka i Cristian Zapata. Na drugoj strani za ekipu Diega Simeonea zbog povreda neće igrati Tiago, Filipe Luis i Javier Manquillo.

Utakmica na San Siru počinje u 20.45h i to će biti prvi meč Clarencea Seedorfa na klupi Milana u Ligi šampiona.
Noviji Stariji