Da se Atleticu ne obije o glavu?

Potcenjivanje Milana u Španiji gura u stranu činjenicu da Milan ima Ligu šampiona u DNK. Simeone tvrdi da su šanse polovične, Berlusconi od Seedorfa traži da igra sa dva špica...

Svet kakav smo poznavali se promenio, čim je Atletico Madrid favorit protiv Milana. Naravno, brojke su jedno, sa trenutnom formom se mora računati, ali Milanov ponos ne treba potceniti. U sličnoj situaciji bili su prošle godine, rival je bila strašna Barcelona pa su se Katalonci vratili poniženi kućama.

"Mi smo Milan, imamo Ligu šampiona u genima", podseća Kaka, dok Clarence Seedorf kaže da se najbolje oseća u ovom takmičenju.

"To je moja teritorija", kaže Holanđanin koji je ovo takmičenje osvajao sa tri različita kluba, a dva puta je slavio sa Milanom.

Pre pad dana je bio na večeri sa Berlusconijem, priča se da je gazda tražio da sa dva napadača počne protiv Atletica, ali da je Seedorf taj zahtev odbio. On nije propustio da primeti da se "Vitez" Silvio razume u fudbal, ali će postupiti po svome. Ako izgubi, njegove akcije će dodatno pasti, već se nagađa da se neće zadržati dugo među "Rossonerima" za koje je igrao deset godina.

Seedorf i Čolo Simeone se poznaju, 1997. igrali su derbi Madrida, slavio je Holanđanin koji je na kraju te sezone osvojio pehar sa velikim ušima. Ipak, Simeone je kao igrač dobio 3 od 7 mečeva protiv Seedorfa, dva izgubio, postigao i jedan gol. Ali, Holanđanin je u duelima sa Atleticom, Interom i Laziom, za koje je tada igrao Simeone, postigao tri gola.

"Milanov ponos će igrati važnu ulogu", hrabri nekadašnje saigrače Rino Gattuso, a italijanski mediji podsećaju da je na strani domaćih iskustvo.

Istina da je samo trećina igrača Atletica igrala u nokaut fazi Lige šampiona, ali bi oni mogli da budu teži protivnik za Milan od Barcelone.

Zbog čega?

Pa pre svega, Atletico više podseća na italijanski, nego španski tim. Oni fizički mogu da pariraju bilo kome, više su tim, a i kvalitet je na njihovoj strani.

"Ne može se biti dalje od tiki-take, nego što je Atletico", tvrdi "Gazzetta". Istina je, Atletico prepušta protivniku posed, ali kada oduzmu loptu ne postoji tim koji je spreman da brže prenese dešavanje pred protivnički gol, bilo pasom ka Costi, bilo ubacivanjem Kokea i Arde Turana.

Simeone ne krije poštovanje za Milan.

"Mi imamo bolju sezonu, ali oni su veći klub. Po meni nema favorita. Ne posmatram ovo lično, u Interu sam proveo dve sjajne godine, ali ovo je nešto sasvim drugo. Poznajem Seedorfa kao igrača, bio je sjajan, ima sve kvalitet da postane veliki trener", objasnio je Argentinac.

Ariga Sacchija treba slušati, sa Milanom je postigao najveće uspehe, uveo revoluciju u fudbalu, trenirao je Atletico.

"Atletico mora da bude oprezan, jesu favoriti, imaju bolji tim, ali, Milan je iskusniji. Atletico je i timski jači, njihov duh je Simeone iz igračkih dana. Sa druge strane, Milan se oslanja na individualni kvalitet pojedinih igrača. Oni istina mogu da okrenu tok meča, ali je Atletico mnogo jači nego što u Italiji i pomišljaju", hvali Sacchi "Kolčinjerose".

Španska štampa je prežalila Italijane, a naslovi tipa "San Siro drhti" pokazuju da se Milanu ne daje previše nade. Navodi se da je ovo najgori Milan u poslednjih 25 godina, da nemaju način da se suprotstave Atleticu.

Ipak, mnogima se takvo samopouzdanje protiv Italijana obilo u glavu, videćemo kako će reagovati igrači.

"Nisam pod pritiskom, navikao sam, što se mojih igrača tiče, spremiću ih na pravi način", dodao je Simeone.

Utakmica počinje u 20:45.
Noviji Stariji