Costa kaznio Milan!

Domaćin bolji u prvom poluvremenu i sreća im okrenula leđa. Atletico se branio i onda u poslednjih deset minuta stigao do gola i pobede na "San Siru". Na kraju 1:0, odlučio Diego Costa, "Jorgandžije" blizu četvrtfinala.

Milan je bio mnogo bolji tim u prvom poluvremenu, još jednom su pokazali da su sposobni u Ligi šampiona da podignu nivo igre. Ali, nisu uspeli da daju gol iz četiri izgledne pozicije, nisu imali ni dovoljno sreće.

Kaka je posle solo akcije pogodio prečku, Tibo Courtoisa sjajnom intervencijom spasao siguran gol posle udarca Polija, lopta se umesto u mrežu, odbila od stative. Do kraja prvog dela, akcija Taarabta i Kake i pokušaj Balotellija, "Rossoneri" imaju za čim da žale.

Atletico rigidan u odbrani svog gola, bez puno interesovanja za napad, umrtvili su igru u nastavku, pa je bilo manje uzbuđenja. posle sat vremena je Kaka oprobao desnicu, a onda je i Essien u jednoj situaciji zahvatio loptu glavom.

Na drugoj strani, Abbiati protiv nekadašnjeg kluba gotovo da nije imao priliku da interveniše. Probali su Diego Costa i Luis Garcia, nije bilo opasnosti po domaće. Balotelli je povredio rame, pa je u poslednjih petnaestak minuta šansu dobio Pazzini.

Desetak minuta pre kraja, najbolja akcija "Jorgandžija", Raul Garcia je mogao da kazni promašaje "Rossonera".

Neminovno je usledilo u 84. minutu, Milan je pao, korner sa desne strane, Abate je loše zahvatio loptu, ispalo je kao asistencija, Diego Costa na drugoj stativi ne prašta, vođstvo gostiju koji su sačekali svojih pet minuta i na kraju stigli do zlatne pobede. Sada su mnogo bliže četvrtfinalu, a Milan čeka veoma težak zadatak na "Calderonu".
Noviji Stariji