Jedan od najboljih driblera na Ostrvu pojačava "Rossonere"!

Kada je 2007. godine stigao u Tottenham kao osamnaestogodišnjak iz francuskog Lensa, mnogi su ga već etiketirali kao naslednika Zinedina Zidana. Međutim, Adel Taarabt nije dobio pravu priliku kod Juande Ramosa, a kasnije ni kod Harry Redknappa, pa je ubrzo zaboravljen. Smatralo se da je to samo još jedan u nizu supertalentovanih fudbalera koji nisu iskoristili svoj potencijal.

U martu 2009. ovaj Marokanac odlazi na jednogodišnju pozajmicu u Queens Park Randgers, gde konačno dobija dovoljno vremena da pokaže šta zna. Prve sezone postiže sedam golova u Championshipu, što je bilo dovoljno za upravu QPR-a da ga kupi i potpiše višegodišnji ugovor sa ovim fudbalskim draguljom.

U sezoni 2010-11 je prosto eksplodirao i postigao 19 golova na 44 utakmice, što je fenomenalan učinak obzirom da je reč o fudbaleru sredine terena sa ofanzivnim karakteristikama. Bio je proglašen za najboljeg igrača Championshipa (druga engleska liga), a imao je i velike zasluge za povratak QPR-a u Premier ligu nakon 15 godina.

Međutim, Marokanac je u silaznoj putanji što se forme tiče, jer je u poslednje dve i po sezone, u dresu QPR-a i Fulhama postigao samo osam golova, uljučujući i tri gola ove sezone na pozajmici u Fulhamu.

Sada dolazi u veliki klub, najveći do sada u kojem je igrao u karijeri, videćemo kako će se snaći u drugoj državi, ligi i kako će se prilagoditi u novom klubu.

Adela Taarabta karakterišu neverovatna kontrola lopte, lucidnost, dribling, kreativnost i udarac sa distance. Još uvek je mlad, ima svega 24 godine, visok je 180 cm, ima nisko težište i jako je pokretljiv. Engelski novinari tvrde da ima Roberto Carlosov šut, Rooneyevu brzinu i Ronaldinhov dribling. Verovatno je jedan od najboljih driblera na čitavom ostrvu. Ne verujete? Pogledajte video i uverite se sami...

Noviji Stariji