Kaka postaje zadnji vezni!

Ta ideja se razmatra još od povratka Brazilca na San Siro, a prekjuče je odigrao i prvi meč na toj poziciji. Allegri planira da Kaka igra ono što je nekad igrao Pirlo...

U Milanu su skovali pomalo začuđujući plan kako da što bolje iskoriste Ricarda Kaku i pokušaju da ekipu trgnu iz rezultatskog kanala. Ideja trenera Maxa Allegrija je da čuveni Brazilac pređe na poziciju zadnjeg veznog. Tačnije, plejmejkera iz pozadine što je uloga koju je nekada u dresu Rossonera savršeno obavljao Andrea Pirlo.

Kaka je u nekoliko navrata nagovestio da se vraća u formu posle mučnih par sezona u Realu, a Allegri i Galliani smatraju da bi prekomanda na novu poziciju mogla da izvuče maksimum iz nekada najboljeg igrača sveta.

Kaka je ceo život igrao na poziciji ofanzivnog veziste ili polušpica i tu ulogu je obavljao fenomenalno sve do selidbe u Madrid. U Španiji je zvezda sjajnog Brazilca počela da se gasi i povratak u Milan je bio poslednji pokušaj da spasi karijeru. Još tada je Galliani stidljivo najavio da bi Kaka mogao da zablista u povučenijoj roli na terenu.

Svima je jasno da Brazilac nema ono ubrzanje i eksplozivnost kojima je nekada stvarao razliku u odnosu na rivale. Prekjuče je u prijateljskom meču protiv Young Boysa, koji je Milan dobio sa 3:1 prvi put zaigrao na poziciji zadnjeg veznog i kako stvari stoje zadovoljio trenera Allegrija. U ovoj varijanti Kaka bi bio zadužen za kreaciju Milanovih napada i igrao bi ispred odbrane kao što je to nekada radio Pirlo. Kaka ima sjajan pregled igre i viziju na terenu, pa ovo možda i nije loš pokušaj da se od njega izvuče maksimum, a da ne mora toliko fizički da se troši kao kada igra u napadu. U defanzivi ipak ne bi obavljao ulogu klasičnog zadnjeg veznog , već bi taj posao pripao Muntariju, De Jongu, Montolivu...

Ovaj potez Allegrija ima potporu i u najavljenom dolasku Keisukea Honde. Japanac će se u januaru pridružiti Rossonerima i trebalo bi da zauzme mesto na kojem je Kaka do sada igrao, tako da bi činio napadački triling sa Balotellijem i El Shaarawy-em.
Noviji Stariji