Allegri: Nepravedni ste prema Juveu i Milanu!

Trener Milana Massimiliano Allegri kritikovao je, po njegovom mišljenju, nepravaden odnos sportske javnosti prema italijanskim velikanima.

Ni Milan ni Juventus ne blistaju ove sezone, to je činjenica.

Torinski klub se u Seriji A solidno drži, ima 16 bodova, što je samo 2 manje od prvoplasirane Rome. Ipak, u Ligi šampiona su dva puta razočarali, remizirajući i sa Kopenhagenom i sa Galatasarezem. Ta dva remija mogla bi da ih udalje od plasmana u osminu finala, gde su već posle žreba bili viđeni zajedno sa Realom iz Madrida.

Milan sa 4 boda iz dva meča u Ligi šampiona ne stoji loše, ali je zato u Seriji A na 9. mestu, i već ima 10 bodova minusa u odnosu na lidera na tabeli, tako da je jasno da ni ove sezone titula neće završiti u njihovim vitrinama.

Javnost, naravno, kritikuje partije ova dva slavna kluba. Međutim, u odbranu ne samo svoje ekipe, već i Juventusa, stao je trener Milana.

"Antonio Conte je najbolji trener u Italiji i to je dokazao prethodne dve sezone. Juventus je blizu vrha tabele i još uvek je kandidat za titulu.

Ljudi gledaju samo rezultat i kritikuju. Juventus je bio mnogo bolji od Galatasaraja, nisu imali sreće da pobede. Ajax je tradicionalno nezgodan rival Milanu i ja sam zadovoljan bodom iz Amsterdama", rekao je stručnjak Milana.

Massimiliano Allegri osvrnuo se i na predstojeći meč ova dva tima u Seriji A.

"Optimista sam pred naš duel. Svi nas otpisuju i kažu da zaostajemo previše, a ja kažem da smo prošle sezone zaostajali još više. Biće zanimljiv meč i očekujem pozitivan rezultat za moj tim."
Noviji Stariji