Balotellijev "prvenac", Napoli dobio na "San Siru"!

Reina pročitao u koju će stranu šutirati Balotelli 
Mario Balotelli promašio prvi penal u karijeri, Napoli slavio sa 2:1 u Milanu i ostao na čelnoj poziciji na tabeli. Prva pobeda protiv Milana u gostima za Napolitance nakon više od četvrt veka!

Milan je uplašeno i stegnuto ušao u meč, par opasnih napada kao da nisu bili dovoljno upozorenje, a Napolitanci su se radovali u 6. minutu. Callejon je izveo slobodan udarac, Albiol vratio pred gol gde je na pravom mestu bio Britos, 1:0 za goste.

Tokom prvog dela nekoliko puta je pripretio Milan, ali bez neke velike prilike. Tražili su i penal nakon duela Zunige i Polija, Balotelli je dobro izveo slobodan udarac. Visok ritam, pokušavali su i Birsa i Matri, ali to nije bilo dovoljno ni da zabrine Reinu, Napolitanci su na odmor otišli sa minimalnom prednošću.

U 54. minutu presuda, Higuain je nakon solo akcije snažnim udarcem matirao Abbiatija koji je mogao bolje da interveniše, 0:2, mat "Rossonerima".

Do kraja trenutak za istoriju, nakon duela sa Albiolom, Balotelli je izborio penal, a onda mu je Reina skinuo udarac. Ovo je prvi promašeni penal u karijeri za Super Maria, do sada je izveo 21 jedanaesterac bez greške.

Balotelli je nakon toga pogodio prečku, imao  nekoliko dobrih solo akcija, na kraju i u nadoknadi sjajnim udarcem matirao Reinu, ali je njegov tim morao da se pomiri sa drugim porazom u sezoni.

Napoli je održao korak sa Romom, četiri pobede u nizu u šampionatu, deoba prvog mesta sa "Vučicom", oba tima imaju maksimalan, učinak, po 12 bodova.
Noviji Stariji