Balotelli se nikada neće promeniti?

Mario Balotelli po fudbalskim standardima nije više mlad, sve što mu se dešava daje malo nade navijačima Milana da će sazreti. Njegove brojke to jasno govore.

Reakcija posle meča sa Napolijem, "histerija" kako je rekao njegov trener Allegri, skupo će koštati Balotellija, ali još više one koji ga plaćaju.

Odsustvovaće tri utakmice, propustiti gostovanje Juventusu, male su šanse da mu kazna bude smanjena, s obzirom na reputaciju.

Isključen je kada je sve bilo gotovo, a Milan koji kleca bez njega je mnogo slabiji. Iako to u klubu neće priznati, Balotelli je ne samo nesporni lider ovog tima, već čovek od koga sve zavisi. Milanovo buđenje prošlog proleća vezano je sa njegovim golom po meču, i u porazu od Napolija, jedina opasnost je pretila od Super Maria.

Nije više mlad, 23 godine nisu nezrelost u profesionalizmu, tim pre što već pet ili šest godina igra na najvišem nivou. U karijeri je osvojio sve, titule u Italiji i Engleskoj, nacionalne kupove, Ligu šampiona, sa Italijom je igrao finale EP. Sad, možemo da raspravljamo kolika je njegova zasluga, da li je samo bio na pravom mestu u pravo vreme kako neki tvrde, ili je dao pun doprinos. Od slučaja do slučaja, možda je to odgovor, ali jedno niko ne može da ospori, nemoguće je da svi veliki klubovi i svi treneri greše kada je u pitanju njegov potencijal.

No, Balotelli mora da spasi sam sebe što izgleda kao nemoguća misija.

U karijeri je isključen osam puta, a suspendovan je bio na čak 21 utakmicu od oko 200 koliko je odigrao. Uz to svaki treći meč dobija karton, nikada zbog startova, uvek su u pitanju prigovori sudijama ili sukob sa protivničkim igračima.

Izaziva revolt sa tribina, često se to pretvori u rasizam, međutim, i većim tamnoputim igračima od njega, ili barem onima koji su duže u orbiti se nikada tako nije zviždalo.

Allegri je govorio o zurenju prema sudijama, reputaciji koju Balotelli ima što svakako tera mnoge arbitre da ga osude i bez dokaza. Stalno se vrti u začaranom krugu, ogromnih mogućnosti i nefudbalskih razloga koji ga sprečavaju da do kraja razvije svoj talenat.

Klub je razmišljao da angažuje psihologa, od toga se odustalo, niko ne zna kako bi Mario, sa svojom večnom pobunom protiv svakog autoriteta reagovao. Neki saigrači iz omladinske škole su njegovu ćudljivost objašnjavale kao podvojenu ličnost, nikada ne znate kakav će Mario izaći na trening. Jednog dana je najbolji na svetu, drugog bi mu svi najradije videli leđa.

Nije to samo priča za Balotellija, Piksi Stojković je svojevremeno isto pričao za Cantonu, možda u svoj toj fudbalskoj genijalnosti postoje i neke druge crte.

Mislite li da će se Balotelli promeniti?
Noviji Stariji