Slučaj Ljajić – Roma brža od Milana!?

Sve dileme su otklonjene, Adem Ljajić neće još dugo biti fudbaler Fiorentine. Jedino pitanje koje se postavlja je gde će srpski fudbaler nastaviti karijeru?

Pregovori o potpisu novog ugovora su neslavno završeni, Ljajić i definitivno neće potpisati novi ugovor sa klubom iz Firence.

Podsetimo, Ademu ugovor ističe naredne godine, rukovodstvo kluba neće dozvoliti da se ponovi slučaj Riccarda Montoliva koji je po isteku ugovora kao slobodan igrač otišao iz kluba.

„Ono što je sigurno je da nećemo dozvoliti još jedan slučaj Riccarda Montoliva. Situacija u vezi sa Ljajićem biće razrešena veoma brzo.“, najavio je prvi čovek Fiorentine, Andrea Della Valle.

Red za srpskog fudbalera je dugačak, interesovanje su pokazali italijanski, turski, španski i engleski klubovi.

Iako je bilo nagoveštaja da je za Ljajića ponudu poslao šampion Juventus, koji je navodno bio spreman za izdvoji 5 miliona i Lucu Maronea, sugeriše se da je ipak Milan najbliži potpisu našeg fudbalera.

Italijanska štampa je ranije nagovestila postojanje predugovora sa "Rossonerima", zbog kojih spekulacija je Ljajić i zapao za zub nezadovoljnim navijačima svog kluba.

Na insistiranje Montelle kome je 'muka od čitave situacije sa Ljajićem', klub će munjevito reagovati, a Della Valle ne isključuje mogućnost prodaje Milanu.

„Ljajić će gotovo sigurno otići iz kluba u narednim danima. Kada je u pitanju prelazak u Milan, ne bih da odbacim nikakvu mogućnost. Ono što je sigurno, ponavljam, nećemo postupiti kao sa Riccardom Montolivom.“, rekao je Della Valle italijanskim novinarima.

Ocena tamošnje javnosti je da će Ljajić najverovatnije ostati u Italiji.

Bez obzira na interesovanje Galatasaraya, te Atletico Madrida i Liverpoola, u redu za Ljajića je stala i Roma kojoj su hitno neophodne zamene za Osvalda i Lamelu koji je na putu ka Londonu.

Upravo je u međuvremenu u Italiji osvanula vest da je Roma trenutno i ispred Milana. Upliv sredstava od prodaje omenitih igrača omogućiće klubu iz prestonice da odgovori na potražnju kluba iz Firence, koji za Ljajića zahteva 13 miliona evra.

Kako javlja Gazzetta dello Sport, Ljajić će za 10 miliona plus bonusi i premije, preći u redove Rome u kojoj će godišnje zarađivati 1.8 miliona evra.

Takođe, pomenuti izvor tvrdi da je dogovor na pomolu i da će čitava stvar biti ozvaničena do kraja nedelje.
Noviji Stariji