"Kariokama" revolveraški obračun

Na kupu konfederacija završeno takmičenje u Grupi A. Brazil osvojio prvo mesto u grupi pobedom nad Italijom.

U derbi meču Grupe A na Kupu konfederacija, Brazil je savladao reeprezentaciju Italije rezultatom 4:2 i osigurao prvo mesto u grupi posle prve faze takmičenja.

I jedna i druga ekipa idu u polufinale, Brazil sa prve, a ''Azzurri'' sa druge pozicije, pa sada čekaju rivale iz Grupe B.

Prvo poluvreme u ''Areni Fonte Nova'' obeležila je i nova povreda Davida Luiza koji je zbog toga morao da napusti teren.

Tokom prvih 45 minuta ''Azzurri'' su možda bili bliži golu, ali je do vođstva stigao Brazil,,  i to u poslednjim trenucima ovog dela igre, kada je Dante posle prekida bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru Italije - 1:0.

Tim rezultatom je okončano prvo poluvreme, a drugo je bilo znatno sadržajnije i efikasnije.

Posle samo šest minuta igre u nastavku, najlepša akcija na utakmici rezultirala je izjednačenjem. Buffon je ispucao loptu, Candreva iz prve ka baloteliju, ovaj petom za usamljenog Giaccherinija koji ne propušta sjajnu priliku - 1:1.

Ali, nije dugo trajala radost ''Azura''. U 55. minutu slobodan udarac za Brazil izveo je Neymar, gađao Buffonov ugao, ali iskusni golman nije uspeo da zaustavi tu loptu.

Kada je Fred u 67. minutu povisio na 3:1 činilo se da je sve rešeno, ali je već četiri minuta kasnije Chiellini vratio neizvesnost za 3:2.

Nešto kasnije sjajnu priliku posle kornera imao je i Maggio za izjednačenje, ali je prečka spasila gol Brazilaca.

Neizvesnost je potrajala do samog finiša, a onda Fred svijim drugim golom rešava sve dileme. Marcelo je šutirao sa ivice kaznenog prostora, Buffon je odbio loptu, a na nju je natrčao Fred koji postavlja konačnih 4:2.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji