Balotelli optužen za rasizam zbog Twitta “kkk“?!

Reprezentativac Italije, poznat po tome da voli da pravi probleme ovoga puta je bezrazložno napadnut od strane dežurnih kritičara.

Kada se spomene ime Maria Balotellija prva asocijacija je definitivno nevolja.

Reprezentativac Italije, inače poznat po ogromnom broju ispada još iz vremena dok je nosio dres Intera, da bi “vrhunac“ dostigao u Manchester City-u, optužen je za rasizam zbog toga što je u jednom postu na Twitteru napisao skraćenicu “kkk“. Inače i sam meta rasista, Balotelli je imao dosta problema sa navijačima Rome, Intera i Juventusa tokom minule sezone.

Inače, reprezentativac Italije, koja se trenutno nalazi na Kupu Konfederacija, odlučio je da poseti favele u Bahiji, maloj državici u Brazilu, iako mu selektor Cesare Prandelli to nije dozvolio. Tokom ove neočekivane posete deca su Super Maria opkolila sa svih strana kako bi došla do autograma.

Ovaj događaj ostavio je toliko jak utisak na njega, a posebno mu je fascinantno bilo to da veliki broj Brazilaca fizički podsećaju na njega, pa je na svom Twitter profilu napisao tekst sledeće sadržine:
“Ličim na ljude i Bahije! kkk“. Inače, skraćenica “kkk“ je portugalska verzija engleskog “lol“ (smejanje iz sveg glasa), međutim, dežurni kritičari su strpljivo čekali novi Balotellijev gaf, pa su ga automatski optužili za rasizam. Inače, “kkk“ je skraćenica i za ozloglašenu organizaciju Kju-kluks-klan, koja zagovara superiornost bele rase, antisemitizam, rasizam, antikomunizam, antikatolicizam, homofobiju i nativizam.

S obzirom na to da mnogi nisu upoznati sa ovom portugalskom skraćenicom, nije ni čudo što su optužbe pristigle u roku od nekoliko minuta. Međutim, Balotelli je imao spremljen odgovor i za kritičare.

“Kkk znači OK! Rasisti, je...e se!"

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji